Sokan gondolják úgy, hogy a divatos nadrágok zöme nem való rövid lábakra, mert egész egyszerűen előnytelenül mutat. A 157 centi magas blogger tiszta vizet önt a pohárba, videójában rámutat arra, milyen a szerencsés fazonválasztás, és mely szabásokat érdemes kerülni, ha az a cél, hogy arányosabbnak tűnjön a sziluett.

hirdetés

A nadrágok esetében nem könnyű a fazonválasztás, pláne, hogy kifejezetten kevés a rövid lábakra szabott darab, és nem csak azt értjük ezalatt, hogy nehéz olyan kreációt kifogni a kínálatból, ami nem lóg túl fél méterrel a lábak hosszán.

Rövid lábakkal ugyanis nem csak az alacsony termetű nők rendelkezhetnek, mert a testarányok éppúgy meghatározóak. Vannak olyan testtípusok, akiknél nem a felsőtest, hanem a csípő és a combtő közötti terület hosszabb, mint másoknál, ezáltal a lábaik alapból rövidebbnek tűnnek, mert lentebb kezdődnek. A videóban ezt szépen szemlélteti a blogger, aki szintén ilyen alkattal bír, ezáltal jól ismeri az előnyeit és a hátrányait.

Előnyös nadrágok rövid lábakra – És a fazonok, amiket jobb kerülni

A testünk általában szabálytalan, viszont az öltözékünkkel, a fazonok játékával arányosabbá tudjuk tenni. A lentebb kezdődő lábak esetében többnyire a comb és a vádli is kurtább, ettől könnyen zömökebbnek tűnhet az alsó terület, ezért a szélesítő szabású nadrágok szóba sem jöhetnek.

Ám sokan tévesen azt gondolják, hogy kizárólag a bő szárú nadrágok húzzák szét a sziluettet, ezért a most divatos A vonalú, trapéz vagy lengébb szabású fazonok csak a magas, hosszú lábú nőkön mutatnak jól. Abszolút nem így van, sőt, a blogger meggyőzően szemlélteti videójában, miért előnytelenebbek inkább a tapadós és a csőszárú nadrágok, különösen az alacsony derékvonalú típusok.

Tény, hogy nem minden bő szárú megoldás előnyös alacsony termet vagy rövid lábak esetén, de többségük jóval kedvezőbben formálja a sziluettet, mint a testre feszülő megoldások. Az átlagnál alacsonyabb blogger jól ismeri a rövid lábak problémáját, elmondása szerint sokáig nem érezte jól magát a hosszú nadrágokban, de nem tudta, hogy ennek főként a rossz fazonválasztás volt az oka. Amikor csak tehette, inkább ruhát vagy szoknyát viselt, de manapság jóval magabiztosabban variálja a nadrágokat, amióta kitapasztalta, milyen fazonkialakítások passzolnak az alkatához.

A fenti videóban valóban látszik a különbség az előnytelen és az előnyös nadrágtípusok optikai hatása között, az alacsony derekú, szűkebb nadrágszárak nem bizonyulnak jó választásnak rövid lábakra, mert kihangsúlyozzák az aránytalanságot, sőt, fel is erősítik azt.

A magas derékszabás sokat segít a helyzeten, de önmagában nem elegendő az alaknyújtó hatás megvalósulásához, mert a szárak formája, szabása szintén sokat nyom a latban. A felül kissé lezser, lefelé szűkülő répaszabás nem éppen hízelgően formálja az efféle típusú alakot, kifejezetten rövidíti a lábakat.

A vlogger azt is megmutatja, szerinte melyek a legelőnyösebb nadrágok rövid lábakra, ilyen például az egyenes szárú és az enyhén bővülő, A vonalú fazon. A trapéz szabások közül a combokon nem túlzottan feszülő, térdtől nagyon finoman szélesedő megoldások bizonyulnak szerencsés választásnak, ám az sem mindegy, milyen felosztásban érvényesülnek az öltözékben. A legjobb, ha a testvonal kétharmadát uralja a nadrág, avagy a felső rövidebb típusú, esetleg be van tűrve a derékrésznél.

A nadrág megfelelő hossza szintén lényeges szempont, ha nagyon rálóg a cipőre, az anyagtöbblet összetömörül a bokánál, ami nem mutat szépen, ráadásul optikailag rövidíti a lábakat. Bő szabások esetében pedig a bokavillantós fazon kerülendő, mert ezáltal a szett több ponton tagolja a test vonalát, így megtöri annak folytonos vonalát.

A cipőválasztás ugyancsak fontos, mert hiába tökéletes a nadrág esése, szabása, a lábbeli színe, fazonja elronthatja az alaknyújtó összhatást. Bár a fekete topánok mindenhez passzolnak, fehér, világos és színes nadrág mellett nagy kontrasztot teremtenek, ennek köszönhetően úgymond „felszabdalják” a test folytonos vonalát.

A magas sarkú körömcipő nagy általánosságban jó döntésnek tűnik alacsony termet vagy rövid lábak esetén, ugyanakkor nem minden nadrágtípushoz ideálisak. A lenge anyagú változatok lágy esését megtöri a zárt cipellő, mivel az efféle kreációk úgyis nyárias darabok, előnyösebb nyitott, keskenyebb orrú szandállal kombinálni őket.

A szélesebb orrú tornacipők, sportcipők sem passzolnak minden nadrágfazonhoz, érdemes kitapasztalni, melyik fajtánál akadályozzák az alaknyújtó hatás érvényesülését. A videóból még több hasznos információt megtudhatsz, érdemes beállítani a magyar nyelvű feliratozást.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés