Az A-vonalú bő nadrág a nyári divat egyik slágerlistás darabja, de nem csak emiatt jó, ha ott van a szekrényedben. Sokoldalúan variálható, szellősen lenge, mint egy szoknya, ráadásul fazonjával keskenyíti a csípő vonalát, illetve diszkréten eltakarja a vastag lábakat.

hirdetés

Palazzo nadrágnak is hívják ezeket a lefelé bővülő szabásokat, melyek könnyed nyári viseletként egyhamar bekerültek a kedvenc divatholmik közé. Ha jól bravúrozik velük az ember lánya, éppolyan nőiesek tudnak lenni, mint a maxiszoknyák, csak éppen nem kell azon aggódni, hogy fellebbenti őket egy huncut kis szellőfuvallat.

Lágy vonalvezetésükkel nőies alakot formálnak ezek a nadrágtípusok, ám telt idomok, vagy alacsony termet esetén arra mindenképp ügyelni kell, hogy ne kerüljenek túlsúlyba a lezser, bő fazonok, mert optikailag összenyomhatják az alakot.

A bő nadrág előnye, hogy egy vízparti kiruccanás alkalmával éppúgy tökéletes választás lehet, mint akkor, ha valahol elegánsan és nőiesen kell megjelenni.

Lenge bő nadrág, szupernőies szettekben

A bő nadrág kortalan viselet, ahogy ezt a képek is jól szemléltetik. Kifinomult stílusú és lezser, bohém öltözékekben egyaránt jól mutat, így nagyon könnyű változatosan kombinálni. Sokszínű kreáció, ami a kényelmet éppúgy szolgálja, mint a nőies megjelenést.

A függőleges csíkozású kreációk megnyújtják az alakot, sőt, ha magas derékszabással rendelkeznek, a lábakat szembetűnően hosszítják. Így akár lapos talpú szandállal, papuccsal is viselheted a kedvenc darabodat.

A fényes anyag sem szélesíti az alsótestet, ha hosszában kerül fel a nadrágszárra, ráadásul elegánssá varázsolja a megjelenést.

A gumis derekú bő nadrág lezser öltözékekbe is belekerülhet, viszont előnyösebb, ha a derékszabása nem marad rejtve, vagyis jobb belehúzni a felsőt.

Ha két bő szabás találkozik egymással, érdemes szintén hangsúlyt adni a derékvonalnak. Az oversize inget kösd meg a hasadnál, vagy hanyagul tűrd be a nadrágba. Egy hosszú, V-alakú nyaklánc segíthet az optikai csalásban, ha az a célod, hogy megnyújtsd a sziluetted.

Szintén jó megoldás, ha a lenge felső rövid fazonú, és nem lóg le a csípőig, mert úgy erősen összenyomná a lábakat.

Derékhangsúlyos nadrággal, monokróm összeállításban a fehér szín sem szélesíti az idomokat.

A nőies, A-vonalú bő nadrág egy szimpla pólóval is elegáns tud lenni, egy nyakba kötött kendődekorációval pedig hosszíthatod a felsőtest vonalát.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés