Helen Mirren bátran keveri a klasszikus fazonokat a vagányabb darabokkal, és még egy szimpla fekete-fehér blézeres szettet is képes apróságokkal úgy megbolondítani, hogy nem egy állásinterjúra tervezett formális szett jut róla az eszünkbe. Kortalan nadrágkosztümös megjelenéséből bárki inspirációt meríthet.

hirdetés

A 75 éves színésznő stílusa zsigerből kortalan, hiszen a mesterkéltség vagy erőltetettség legapróbb jele sem érhető tetten az öltözékein. Bár tisztában van azzal, hogy mi az aktuális divat, nem akar kirakati babának tűnni, vagyis fantáziátlan másolás helyett a saját ízlése alapján ülteti be stílusába a trendjegyeket.

A vörös szőnyegen Helen Mirren a kifinomult nőiesség iskolapéldája, ami leginkább az egyszerűségen, és nem a túlspilázáson alapszik. Letisztult vonalvezetésű ruháiban mégsem kelt snassz benyomást, mert a kevésbé komplikált szabásokat általában feltűnő ékszerekkel, élénk színekkel, mozgalmas, dinamikus mintákkal, vagy fényes anyagokkal igyekszik feldobni. Ez a kettősség vezérli a mindennapi megjelenésében is, hiszen gyakran visel visszafogottabb szetteket, melyek az ő újraértelmezésében valahogy sohasem sablonosak.

Helen Mirren fekete-fehér szettje puritán, de nem unalmas

A színésznő alkalmi és hétköznapi öltözékeivel is olyan stílust képvisel, ami cseppet sem korfüggő. A fiatalabb korosztály számára éppúgy inspirációkkal szolgálhatnak a vagánysággal fűszerezett, klasszikus elemeken alapuló összeállításai.

 

A fekete szivarnadrág és blézer kombinációját több alkalommal elsütötte már, szuperelegáns és sportos verzióban egyaránt. A fenti szerelését még 2019-ben viselte Cannes-ban, amikor a filmfesztiválra érkezett. Ám a 2021-es divatot szemügyre véve, most ugyanúgy aktuális, hiszen az általa viselt newsboy – más néven baker – sapka ismét fénykorát éli, a gallér nélküli, derékhangsúlyos blézerek pedig a tavaszi szezon slágergyanús darabjai.

A szivarnadrág olyan klasszikus fazon, amivel sohasem lehet félrelőni, sportcipővel összeboronálva úgyszintén tökéletesen mutat. A fekete-fehér színkombináció a mindennapi szettekbe is erőt, határozottságot, és eleganciát csepegtet.

A képeken látható darabok a sorszámok alapján: 1. Reserved, 7995 forint, 2. H&M, 11 995 forint, 3. Zara, 6995 forint, 4. Reserved, 3995 forint, 5. Bershka, 12 995 forint, 6. CCC, 8190 forint.

 

Bár ebben az öltözékben alapvetően a maszkulin stílusjegyek dominálnak, a nőiesség szikrája sem hiányzik az összképből. A színésznő remekül példázza, hogy az ellentétekkel éppúgy megvalósítható a harmónia: az elegáns összefér a sportossal, a férfias elemek a nőiessel, a sötét fekete pedig a vakító fehérrel. Mindegy, milyen évet írunk, épp hol tart a divat, ez a szett mindig, minden körülmények között megállja majd a helyét, ráadásul a huszonévesek évesek ízlésétől sem áll távol, vagyis a hasonló darabokat bárki könnyedén beépítheti a ruhatárába.

Átbogarásztuk a tavaszi kínálatot, ami még nem teljes, de már így is rá lehet bukkanni hasonszőrű darabokra, melyek sokoldalúan variálhatóak. Helen Mirren tuti kis öltözékéből inspirálódva, mi is összeállítottunk egy roppant letisztult, univerzális szettet. Mivel hűvösebb az idő, blúz helyett garbót választottunk a blézer alá. Egyenes fazonú fekete szövetkabáttal, vagy fehér pufidzsekivel egyaránt kombinálhatod az összeállítást.

Amíg télies az időjárás, bakanccsal célszerű összeboronálni a darabokat, tavasszal viszont előkerülhetnek a fehér edzőcipők. Ehhez az öltözékhez kétféle típusú sportos fazont tudunk elképzelni, de, ha inkább a nőies vonalat erősítenéd, ültess be magas sarkú topánt az összképbe. Ugye, milyen sokoldalú ez az egyszerű outfit?

Kiemelt kép: Rodin Eckenroth/Wirelmage/Getty Images.

Cikkfotók: Jacopo Raule/GC Images/Getty Images.

Képmontázs: Retikül.

  • Megosztás:
hirdetés