A francia nők minden szezonban mesterien válogatják ki az aktuális trendek közül azokat a darabokat, melyeket hiba nélkül tudnak beépíteni a személyes stílusukba. Kedvelik az időtálló klasszikusokat, amelyek sohasem mennek ki a divatból, és még évtizedek múlva is nélkülözhetetlenek a ruhatárból. Az idei tavaszi trendek között szintén találhatunk efféle kreációkat.

hirdetés

A francia nők stílusát főként az egyszerűség jellemzi. Nem szeretik a túlságosan mesterkélt, görcsösen megkomponált szereléseket. Ezek idegennek hatnak tőlük, éppúgy, mint a túlcicomázott elegancia. Legfőképpen azokra a letisztult darabokra vadásznak, amelyeket többféle stílusban is el tudnak sütni.

Az öltözködésüket inkább a lezser elegancia jellemzi, melyben főszerep jut a nőiességnek és az időtállóságnak. Nem erőlködnek nagyon, vagyis kerülik a precízen megkomponált összeállításokat, gyakran az olyan szimpla darabokat részesítik előnyben, mint amilyen a farmer, a blézer, a kötött pulóver és a lapos talpú cipő.

A tavaszi szezonban is ezek a kreációk jelentik a ruhatáruk alapját, kiegészülve az éppen aktuálisan divatosnak számító holmikkal. Vannak olyan fazonok, melyek népszerűségük ellenére sem jellemzőek a francia stílusra, például a cargo és a baggy nadrág általában kimarad az öltözékeikből.

Műbőr

A műbőr darabok már pár éve kirobbanthatatlanok a trendek közül. Minden a bőrhatású nadrággal kezdődött, majd megjelentek a blézerek, szoknyák, egészruhák. A párizsi hölgyek is rákaptak, és még tavasszal sem szeretnék elengedni a kedvenceiket. A fekete mellett a barna, bézs és a zöld árnyalat egyaránt felbukkan az öltözékükben. A változékony időben te is nagy hasznát veheted az efféle kreációknak.

Kardigán

Az oversize nagymamakardigánokat tavasszal leváltják a finomabb, vékonyabb verziók, melyek remekül kihasználhatók az átmeneti szezonban. Felkaphatod őket ingre, blúzra, az alapszettet pedig elegáns ballonkabáttal variálhatod. Nem csoda, hogy a francia nők is rajongnak a színes újdonságokért.

Pliszírozott szoknya

A pliszírozott szoknya már önmagában is roppant bájos, romantikus. A francia életstílushoz remekül passzol, így talán nem is csoda, hogy a turisták nagy része ebben szokta felfedezni Párizst. A midi fazonok megfelelően kombinálva nem húzzák szét az alakot. Jól mutatnak pulóverrel, inggel és akár pólóval is.

Breton top

A csíkos felső évtizedek óta az egyik fontos eleme a francia nők öltözködésének. Egy ilyen darab tavasszal sem hiányozhat a repertoárból. Lehet kötött vagy pamut, nem számít, ahogyan a fazonnal is kedvedre játszadozhatsz. Bármivel jól mutat, a fekete és a fehér mellett megpróbálkozhatsz más színekkel.

Kendő

Tombol a kendődivat, a nők szinte minden formában beépítik a megjelenésükbe. Ezt a ziccert a francia hölgyek sem hagyhatták ki, számos módon jelenik meg idén az öltözékükben.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés