A tyúklábminta az utóbbi években egyre nagyobb magaslatokba emelkedik. A sokszor unalmasnak, ódivatúnak nevezett mintáért még maga Coco Chanel is rajongott. Tavasszal sem kell mellőzni a motívummal ékesített kreációkat, mivel mindent feldob.

hirdetés

A tyúklábminta az egyik legrégebbi motívum, már a középkorban is megjelent a felöltőkön. Hagyományosan a fekete és a fehér színek váltakoznak az anyagon belül szabályosan, ám a modern irányzatokban már helye van a kéknek, pirosnak, esetleg rózsaszínnek.

A divattervezők az ötvenes évek környékén kaptak rá. Christian Dior gyakran hordott tyúklábmintás öltönyt, és Coco Chanel is gyakorta alkalmazta ezt a printet a kollekcióiban. Legtöbbször tyúklábmintás kosztümmel, kabáttal találkozhattak a kor hölgyei. A francia luxusmárka azóta sem engedte el Chanel kedvencét, rendszeresen megjelenik a kollekciókban, pár éve pedig már a táskákon is felbukkan.

Menő és sikkes a tyúklábminta: bármilyen színnel kipróbálhatod a fekete és fehér darabokat

A tyúklábminta idén nem csak a Chanel kifutóján hódít, mivel bekerült a fast fashion üzletekbe és ezzel együtt az utcai divatba. Ez többek között annak köszönhető, hogy szárnyal a preppy stílus, aminek ez az egyik alapja.

A minta egyre népszerűbb, ami annak köszönhető, hogy rendkívül jól és könnyen variálható. Önmagában is roppant látványos, ha viselsz egy tyúklábmintás nadrágot, szoknyát, esetleg felsőt, más feltűnő darabra már nincs is szükséged.

Egyszerű, fekete vagy fehér kreációkkal könnyedén összeboronálható, a minta feltűnővé, mégis letisztultan klasszikussá teszi a megjelenést.

Más színekkel is könnyedén házasítható, remekül mutat például pirossal, de kipróbálhatod akár rózsaszínnel, narancssárgával vagy kékkel.

A tyúklábminta nem állt meg az egyszerűbb anyagból készült variációknál, mivel a tervezők már flitteres verzióban is piacra dobták a ruhadarabokat.

A hagyományos fekete és fehér verzió mellett már akár bézs tónusú kreációt is választhatsz. Ha pedig igazán feltűnővé tennéd a megjelenésed, akkor a piros vagy a rózsaszín mellett tedd le a voksod.

A tyúklábminta igazán feltűnő, ám ez nem jelenti azt, hogy nem uralhatja akár az egész szerelést. Választhatsz belőle kétrészes szettet, nadrágkosztümöt, esetleg kabátot. Ebben az esetben központi elemként lesz jelen.

Ha nem ápolsz túlságosan közeli barátságot a feltűnőbb motívumokkal, akkor csupán apró nüanszként jelenítsd meg Coco Chanel egyik kedvenc mintáját. Ez lehet egy blúz, sál, esetleg táska vagy más kiegészítő.

Az elegáns, nőies stílus mellett a lazább összeállításokban szintén felbukkanhat. Idén továbbra is felkapottnak számítanak az ingkabátok, oversize dzsekik és a retró cargonadrág.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés