A baggy nadrág, vagy ahogyan csak sokan nevezik, a lötyögős farmer a kilencvenes évek öröksége. A bő szabás a hiphop kultúrából gyökerezik, ami uralta az egész évtizedet. A nosztalgikus fazonok felelevenítésével ez is visszatért, és már az is kiderült, hogy nem lehetetlen nőiesen kombinálni.

hirdetés

A kilencvenes évek divatját nagyban befolyásolták az aktuális zenei irányzatok. A rockzene vagány, lázadó fazonjai mellett megjelentek a hiphop kultúra lezserebb, hanyag viseletei, melyek pillanatok alatt beépültek az utcai öltözködésbe. A pólók szélesebbek, a nadrágok pedig nagyobbak lettek. A melegítők pedig egyre több márka kínálatában bukkantak fel.

Ez az uralkodó irányzat nem kímélte a farmereket sem, melyek sokkal lazább formában jelentek meg. Alacsonyabbak lettek a derékszabások, a szárak pedig kibővültek. A baggy fazon egyet jelentett a hanyag, laza megjelenéssel, ezért a sikkes nők ruhatárába korábban csak ritkán került be.

Nőies szettekben is elsüthető a baggy farmer

A lezser nadrágot a legtöbbször bő felsőrésszel kombinálták a nők a kilencvenes években. Bár ez az összeállítás nem túl csinos, lazább napokon elsütheted. Edzőcipővel kombinálva különösen jól érvényesül a nosztalgikus összhatás. Ha nem szeretnéd, hogy nagyon lezser legyen a végeredmény, akkor szűkebb felsőt válassz.

 

A baggy nadrág jól mutat blézerrel és apró toppal. A zakó lehet oversize vagy normál szabású, mindkét fazonnal remekül fog muzsikálni a farmer.

 

A kilencvenes évek slágerfazonja mellett a diszkókorszak kedvencei éppúgy porondon vannak. A bőrhatású cuccok trendjét tavasszal sem érdemes kihagyni, hiszen elképesztően fel tudják pezsdíteni a megjelenést. Szintén retró megoldás a kéttónusú farmer, ami még egy fehér inget is képes látványossá tenni.

 

Az oversize pulóver ugyancsak a laza stílus eleme, ám a baggy nadrággal mégis könnyedén kombinálható. Akár be is tűrheted, vagy viselheted kiengedve.

 

A rövid blézerrel remekül mutat a baggy, hiszen a szexi kis felöltő pimaszságot, frissességet csepegtet a megjelenésbe. Egy ilyen darabbal könnyű színeket csempészni az öltözékbe, hogy igazán tavaszias legyen az összkép. A kiegészítőkkel sem kell spórolni, a sapkák, táskák, ékszerek remekül működnek  stílusfűszerként.

 

A színes farmerek szintén előkerülhetnek a tavaszias idő beköszöntével. Ebből is választhatod a lötyögős fazont, ha szűkebb felsővel variálod, akkor nem fogja szélesíteni a sziluettet.

 

A baggy mellett egy másik nagy kedvenc is előkerül a szezonban, ez a gömbfarmer. Az előbbihez hasonlóan bővebb szabással rendelkezik, ám ebben az esetben a derékra helyeződik a hangsúly, és a boka körüli rész sem óriási. Így optikailag szépen formálja a sziluettet.

 

A gömbfarmer is könnyedén elsüthető a nőies összeállításokban. Egyszerű pólóval vagy fodros blúzzal, esetleg blézerrel.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images. 

Képek a cikkben: Jeremy Moeller, Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés