Idén az utcai divatot a különféle stílusok keveredése jellemzi, ezért már nem jelent nagy meglepetést, ha egy elegáns ruhához valaki sportosabb fazonú dzsekit húz. A tavaszi kulcsdarabok között izgalmas fazonokra bukkanhatsz, akadnak régi nagy kedvencek és régen látott, elfeledett szabásvonalak.

hirdetés

A retró irányzatok elemei évek óta uralják a divatot, továbbra is a hetvenes-nyolcvanas évek főbb stílusirányzatai érvényesülnek. Emellett feltűnnek a kilencvenes évek jól ismert fazonmegoldásai, idén pedig újdonságként jelentek meg a húsz évvel ezelőtti pimasz vonalvezetések.

A tavaszi kulcsdarabok között rengeteg izgalmas holmival találkozhatsz, melyek bármelyik stílusban jól mutatnak. Idén különösen felkapottak a meglepő, váratlan stílusmixek.

Divatos, tavaszi kulcsdarabok, melyek szinte bármilyen szettben elsüthetők

A laza és vagány cargonadrág alkalmanként mindig előkerül, ám sosem sikerült stabilan megvetnie a lábát az aktuális trendek között. A tavaszi divatban úgy tűnik, már bérelt helye van, hiszen a divathetek alkalmával számtalan nő bújt ebbe a fazonba. Bár kifejezetten lezser viseletnek számít, nőiesebb vonalvezetésű darabokkal kifejezetten jól mutat.

A csipkés, túlságosan csajos darabok jobb, ha kimaradnak a szettből, inkább a letisztult, kicsit merészebb megoldásokat keresd. A magassarkút sem kell feltétlenül nélkülözni, csizmával és cipővel egyaránt elsüthető egy ilyen vagány nadrágfazon.

 

A baggy is hosszú utat járt be, míg eljutott a jól megérdemelt helyére. A hiphop kultúra egyik öröksége a lazább szettek egyik alapkelléke, ám a nőies, színes kreációkkal is összeboronálható. A divathetek alatt a legtöbben bővebb pulóverrel és kabáttal viselték.

 

A hetvenes évek csúcstrendje sem köszön el a tél végével, mivel a bőrhatású darabok könnyedén átmenthetők az átmeneti szezonba. A hosszabb dzsekik, ruhák, nadrágok és szoknyák remekül muzsikálnak bármivel, hiszen kézen fogva járnak a vagány stílussal. Újdonságként könyvelhető el, hogy idén bátrabban halmozhatók a műbőr holmik, ha van ilyen anyagból készült ruhád, viselheted bőrutánzó bakanccsal, vagy a nadrágot kombinálhatod vagány bőrzakóval.

 

A baseballsapka láttán nem a nőies jelző jut elsőként az eszünkbe, bár ez a darab kétségtelenül praktikus. A szeles napokon nagy hasznát veheted, és úgy tűnik, az utcai divat egyik megkerülhetetlen eleme lesz a szezonban. A sportos szettekből éppen ezért nem hiányozhat, ám egyre többször jelenik meg az elegánsabb összeállításokban. Sokan már tweedblézerrel vagy szoknyával is kipróbálták.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters / Getty Images. 

Képek a cikkben: Edward Berthelot, Christian Vierig, Jeremy Moeller / Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés