Ha elegánsan kell megjelenni valahol, egy letisztult fekete ruha tökéletes választás lehet. A komorsága könnyen ellensúlyozható, akár a sminkkel, a kiegészítőkkel, esetleg az anyagok textúrájával, fényes felületével. Egy sötét darab sokféleképpen viselhető, ezt tökéletesen megerősítik az alábbi nők, akik visszafogott, kifinomult eleganciájukkal remek stílustippeket adnak.

hirdetés

Minden nő ruhatárában kell, hogy legyen egy elegáns fekete ruha, ami sokféle alkalomra előkapható az esküvőket kivéve. A kis fekete ruha viselésének alapköveit Coco Chanel fektette le anno, az ötvenes évekre pedig már ikonikus darabbá vált Hollywoodban. Azóta időtlen klasszikussá vált a divatban, ami mindig naprakész.

Bár manapság rengeteg fazonban kapható, és nem csak a visszafogott nőiességet képviselheti, az örök érvényű szabályokat nem lehet figyelmen kívül hagyni. Önmagában a fekete tónus még nem alapozza meg az eleganciát, a ruha szabásának és anyagának is tükröznie kell azt. A sötét dressz lehet trendi, extravagáns és kihívó darab, ám, ha kifinomult stílusra törekszel, inkább a kevesebb néha több elvét vedd figyelembe. A hírességek imádják az egyszerű, nőies fazonú, sötét árnyalatú darabokat, amelyek népszerűsége nem véletlenül ilyen tartós.

A letisztult fekete ruha tökéletes választás, ha elegánsan kell megjelenni valahol

A fekete ruhának számtalan előnye van, így garantáltan megéri beszerezni egy csinos fazont. A legtöbb alkalom szabad utat enged a kis feketének, de az estélyi verzióit is könnyű magabiztosan viselni, ha magas fokú eleganciát kíván meg az esemény. A sötét árnyalat megkönnyíti a kiegészítők variálását, hiszen abszolút kötetlen, az élénk színű kiegészítőket, illetve a csillogást is elbírja, persze az elegancia határain belül. Bár esküvőre nem nem illik gyászos feketében érkezni, ma már lazább a felfogás, így pasztelszínekkel, esetleg élénkebb blézerrel kombinálva abszolút belepasszolhat a miliőbe. A kis fekete nem a kacéran mini, testre tapadós trikóruhát takarja, ami ugyan kicsi is, fekete is, de cseppet sem elegáns darab. Egy hétvégi bulin megállja a helyét, viszont kiöltözős eseményeken inkább a koktélruha javasolt.

A pamutruha sem lesz elegáns attól, hogy fekete, a dressz fazonjának és anyagának egyaránt meg kell felelnie az elegáns stílus elvárásainak. A letisztult szabások látványosabb kiegészítőkkel is jól működnek, míg az anyagában díszesebb, csillogóbb darabok visszafogottabb ékszerekkel, táskával és cipővel találják meg az összhangot.

A fekete szín alapvetően slankít, így egy karcsúsított vonalú megoldás esetében az alaknyújtó hatás még inkább felerősödik. Persze a ruhadarab szabása sokkal többet nyom a latba, ám egy sötét tónusú anyag optikailag rátesz még egy lapáttal.

A sötét alkalmi ruhákat mindenki a saját ízlésére tudja alakítani, hiszen a fekete alapvetően egy semleges szín, így remekül kombinálható más tónusokkal és tarka mintákkal. A femme fatale stílustól sem áll távol egy ilyen ruha, egy hálós vagy csipkés részlettel igazán kifinomult, dögös megjelenést kölcsönöz viselőjének.

Fekete ruha a vörös szőnyegen: és a nők, akik stílusosan viselik

Talán nem véletlen, hogy a hírességek is előszeretettel választják a feketét, ha elegáns eseményen kell megjelenniük. A sötét ruha kortalan, elegáns és lenyűgözően nőies, így bármely korosztály számára tökéletes. Kiemeli az előnyös vonásokat, a csinos vonalakat, miközben maximálisan személyre szabható, formálható, így az összkép az egyedi stílust éppúgy tükrözi. Mivel soha nem megy ki a divatból, mellényúlni biztosan nem lehet vele, a vörös szőnyeges botrányok messziről elkerülik az illetőt, ha egy visszafogott feketében libben a fotósok elé.

 

Kiemelt kép: Rich Fury/Getty Images.

Cikkfotó: Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés