A csendes luxust egy elképesztően karakteres, dögös trend váltja idén, a maffiafeleség-stílus alapjaiban változtatja meg az utcai divatot. A filmekből meríthetsz inspirációt a szettek összeállításához.

hirdetés

Az idei trendek egyáltalán nem finomkodnak a merészebb irányzatokkal. Amit korábban aligha tudtunk elképzelni a mindennapok során, ma abszolút megállja a helyét egy szimpla hétköznapon, semmi nem számít túlzónak vagy kirívónak. Na persze az elegancia abszolút előtérben marad, csak kicsit másként. A tavalyi évet a csendes luxus kerítette hatalmába, idén azonban a filmekből ismert, határozott női karakterek, a maffiafeleségek öltözködése nyújt inspirációt a stílusos megjelenéshez.

A mob wife trend őrületes lendülettel hódította meg a TikTokot és az Instagramot, sokan kapva kaptak az alkalmon, hogy egy kis extrát vihetnek a szimpla összeállításokba. De mire is utal pontosan a mob wife kifejezés? A maffiafeleségek öltözködése adja az alapot, ami alapvetően elegáns, kifinomult, mégis feltűnő és merész, a legapróbb részletekig kidolgozott harmónia jellemzi a szettjeiket. Az összhatás abszolút drámai, egy izgalmas film jelenetébe is beleilleszthető styling jellemzi. Dögös, magabiztos, határozott és lehengerlő, abszolút távol áll a letisztult, visszafogott megjelenést eredményező outfitektől.

 

A maffiafeleség-trend most mindent felülír a tavaszi divatban

A maffiafeleség-trend alapjait izgalmas ruhadarabok adják, amelyek egyébként szimpla kulcsdarabok, csak korábban ilyen formában sokan nem merték volna bevetni őket egy hétköznapi szett részeként. Ám most fordul a kocka, egész más lesz a helyzet! Ugyanis idén a műszőrme kabátok és díszítőelemek, a tűsarkú bőrhatású combcsizmák, a fekete, vastag keretes napszemüvegek, a hosszú bőrkesztyűk, a látványos, köves és aranyló ékszerek, a bőrhatású holmik, a minimalista táskák, a fekete és állatmintás darabok cseppet sem hatnak túlzónak.

Nehéz megfogalmazni és keretek közé szorítani a maffiafeleség-trend jellemzőit és mivoltát. A luxus megmarad, a csendes jelző azonban távozik. A trend látványosan hangsúlyozza a kiemelkedő stílusrészleteket, a megjelenés olyan, mintha a szettek viselőjét cseppet sem érdekelné mások véleménye. Ez a magabiztosság, amit az összkép sugall, kiemeli az outfiteket az unalmas szettek repertoárjából.

Ha egy kis inspirációt merítenél, érdemes a régi, retró maffiafilmekből inspirációt meríteni. Ez a trend is egyfajta retró vonalat képvisel, csupán modern formában jeleníti meg a különböző ruhadarabokat. Jobban belegondolva a szettek szimpla alapdarabokból épülnek fel, a párosításokon és az apró részleteken van a hangsúly.

A maffiafeleség-irányzat egyébként cseppet sem új keletű, abszolút az olasz divat stíluselemeit hozza magával. Nem finomkodik semmivel, mégsem sok, s bár ezúttal nem a franciák diktálják a divatot, azért az olasz hölgyek stílusát sem kell leírni vagy háttérbe szorítani.

Ami még inkább izgalmassá teszi az új trend elterjedését, hogy nem csupán az öltözködésben érzékelhető a jelentős stílusváltás. A frizura és a smink terén éppúgy megvan a maffiás, gengszteres összhatás. A füstös szemek, a vörös ajkak és a látványos, határozott loknik főszerepet játszanak a szezonban. Minden erőteljes, drámai, teátrális és monumentális, pont úgy, mint a filmekben.

Az öltözködésünk erőteljesen hat az önbizalmunkra is, az új trend pedig ezáltal nem csupán a külsőnket és a kisugárzásunkat teheti izgalmasabbá, a határozott, magabiztos fellépéshez éppúgy hozzájárulhat. Ha félsz a merész, feltűnő összeállítások viselésétől, próbáld ki a maffiafeleség-szettek egy-egy apró részletét. Már egy kis változtatás és néhány merészebb stíluselem is elegendő ahhoz, hogy izgalmasabbá váljon a hétköznapi megjelenés.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés