Jennifer Lawrence egyszerű, de roppant sikkes szettje abszolút kimeríti a csendes luxus néven ismert letisztult stílusirányzat varázsát. A színésznő a Dior nagyköveteként ünnepelt New Yorkban, fekete-fehér összeállítását azóta is sokan dicsérik.

hirdetés

Már hagyománynak számít, hogy a New York-i székhelyű amerikai luxusáruházlánc, a Saks Fifth Avenue karácsony környékén lenyűgözően gyönyörű fényshow-val lepi meg a várost, ami az évek alatt az ünnepi időszak egyik leglátványosabb elemévé vált.

A Dior és a Saks partnerségének története több mint hetven évvel ezelőtt kezdődött, a néhai francia divattervező, Christian Dior 1948-ban nyitotta meg üzletét a Fifth Avenue-n, avagy New York Manhattan városrészének legimpozánsabb területén, az Ötödik sugárúton. A Christian Dior –New York kínálata exkluzív ready-to-wear kollekcióra és kiegészítőkre épült, de a New York-i kötelék később tovább bővült. A francia divatház legikonikusabb táskáival, sziluettjeivel és anyagmintázataival gazdagítja a Saks Fifth Avenue széles kínálatát 1971 óta, amióta megnyitotta első butikját a híres áruházban.

Nemrég, november 20-án leplezték le a Dior és a Saks hatalmas ünnepi díszletét, amely makettekkel berendezett kirakatablakokból, és a New York-i Saks Fifth Avenue épületének homlokzatára felhelyezett óriási, kör alakú installációból áll.

 

A Dior’s Carousel of Dreams nevű fényshow-t egy kis ünnepség keretén belül mutatták be, amelyen a francia divatház nagyköveteként Jennifer Lawrence is részt vett, akinek elragadó fekete-fehér öltözéke jobban felkeltette a divatrajongók figyelmét, mint az álmok körhintájaként emlegetett, több emeletnyi magas fényshow.

Úgy tűnik, hogy a Dior emblematikus elemeivel – mint amilyen a lóhere, a csillag, vagy a 12 csillagjegy – feldíszített, akvarellhatásokkal és háromdimenziós fémes részletekkel, valamint éjszakai LED-világítással tökéletesített, a világ minden tájáról származó, kiváló kézművesek által készített remekmű nagyságát is elhomályosította Jennifer Lawrence megjelenése, mely minden részletében megfelelt a csendes luxus néven ismert stílusirányzatnak, amely különösen nagy figyelmet kap az idei évben.

Jennifer Lawrence és a csendes luxus

A színésznő visszafogottan elegáns öltözéke sokak szerint iskolapéldája az egyre népszerűbb quiet luxury stílustrendnek, a divatszakértők szerint így kell modern alapokra helyezni a kifinomult, klasszikus elegancia elemeit. Jennifer Lawrence nem csupán fekete-fehér szettjével, hanem a sminkjével és a hajviseletével is a csendes luxus alapelveit követte.

Kép: John Lamparski/Getty Images.

 

Az általa viselt tüllszoknya a Saks Fifth Avenue birodalmában található Dior üzletben is fellelhető, 1 689 750 forintért megrendelhető az online kapszulaválasztékból.

Jennifer Lawrence szimpla fehér inggel, övvel karcsúsított, fekete zakószabású kabáttal, fekete csizmával és hajráffal egészítette ki a csinos kreációt, minimalizálva az ékszereket. A csendes luxus lényegét ragadta meg ezzel az összeállítással, amely cseppet sem tolakodó vagy hivalkodó, nem ordít róla a luxus, ám finoman elegáns, nőies összhatásával mégis megragadja a figyelmet.

A quiet luxury ugyan nagy hangsúlyt fektet a minőségi anyagokra, de a hatás, amit képvisel, nem csak méregdrága holmikkal érhető el. A színésznő szettje például szimpla alapdarabokból áll, amelyekhez hasonlót bármelyik üzletben talál az ember, ha kiélezi szemeit a finomabb cuccokra. Nem kell milliókat, sőt, százezreket sem költeni egy olyan szettre, amely letisztult eleganciájával és finom nőiességével valósítja meg a klasszikus minimalista stílus varázsát.

Kiemelt kép és cikkfotó: John Lamparski/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés