Néhány alapdarab beszerzése nyáron nagy segítséget nyújthat az öltözködésben, ha már az összes divatos ruha a szennyesben landolt. Egy olcsó fehér atléta például mutatós, kortalan szettek alapja lehet, ráadásul elképesztően sokféleképpen variálható.

hirdetés

Egy egyszerű atléta sokszor kapóra jöhet a nyár során. Kényelmesen, praktikusan viselhető, és még csak nem is kell sok pénzt kiadni érte. Azt azonban nem árt figyelembe venni az öltözékek összeállításakor, hogy ez a darab többet mutat a karokból és a vállakból, a rövid ujjú pólókhoz képest.

Mivel ötven felett az izomzat veszít tartásából, és a dekoltázsnál sem annyira feszes már a bőr, a legtöbben kerülik az olyan felsőket, amelyek fedetlenül hagyják ezeket a testrészeket. Az atlétákat azonban rém egyszerű olyan könnyed, lenge ingekkel, kiegészítőkkel viselni, melyek nagy melegben is szellősek, komfortosak, mégis ügyesen ellensúlyozzák a trikó kivágott fazonját. Így ez a hétköznapi ruhadarab sosem mutat majd unalmasan vagy slamposan.

Könnyen és nőiesen variálható az egyszerű atléta

Egy atléta V-alakú nyakvonallal kapja meg igazán az elegánsabb hangulatát. Félkörívű dekoltázzsal kicsit sportosabb benyomást kelt ez a darab, de így is tökéletes tartozéka lehet a lezseren nőies stílusnak. Kiegészítés gyanánt szerencsés választás lehet egy lenvászonból készült ing, de púderes színű kardigánnal is jól mutat majd az alapdarab.

A lazább öltözékek kedvelői számára tökéletes választás lehet a szimpla fehér trikó a farmersortok és hosszú nadrágok mellé, hiszen csodásan kiemelik a koptatott anyag fiatalosságát és vagányságát.

 

Ahhoz, hogy ne nyomja össze az alakot az atléta, kerülni kell a túl hosszú, csípő alá érő darabokat. A legideálisabb az, ha a derék és a csípő között helyezkedik el az alsó szegélye. Ahhoz, hogy még csinosabb legyen az összhatás, érdemes egy fehér, vagy más világos színű felsőt beszerezni, amit alaknyújtó céllal monokróm, világos szettbe lehet ültetni. Az alacsonyabb hölgyek ráadásként betűrhetik az atlétát a magasított derekú nadrágjukba, amivel könnyűszerrel megteremthetik a hosszabb lábak illúzióját.

A most divatos, elegánsabb bermudák, nőies midei- és maxiszoknyák is remekül mutatnak egy szimpla atlétafelsővel. Hűvösebb napokon felpattanhat rá egy mélyen kivágott blúz, vagy egy jól szabott blézer.

Kimonó, tunika, ing, és bármilyen más bő lebernyeg nélkül is sikkesen viselhető az ujjatlan top, ilyenkor célszerű egy színes darabbal megtámogatni az öltözéket beszerezni, ami egyszerűségében is nőies, vidám hangulatot kelt majd. Egy ízléses, hosszú nyaklánccal és egy divatos, szőttes stílusú kézitáskával megfűszerezve, tökéletes nyári megjelenés alakítható ki az atléta sokszínű variálásával.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés