Az utóbbi időben divatelemmé avanzsált a szimpla fehér trikó. Az egyszerű alapdarab már korábban is kedvelt kiegészítése volt a lezser összeállításoknak, ám az olasz divatmárkának, a Pradának köszönhetően, mondhatni, a nőies sikk kellékévé vált. Azóta pedig szinte mindenhol felbukkan.

hirdetés

Az egyszerű, fehér trikót mindenki ismeri. A vastag pánttal ellátott fazon népszerűsége még a nyolcvanas években lobbant fel, ehhez nagyban hozzájárult az aerobikőrület. A sportos megjelenésből nem hiányozhatott, a férfiak és a nők ruhatárában egyaránt felbukkant. Az évtizedben gyakran keveredtek a street style lezser elemei az elegáns fazonokkal, ebbe az egyvelegbe szépen belesimult a felsőrész.

Az elmúlt években gyakran bukkant fel újra és újra a megjelenésben ez a ruhadarab, a Pradának köszönhetően pedig valósággal az égbe szökött a népszerűsége. Az olasz márka csavart egyet a megszokott fazonon, és a divatmárka ikonikussá vált jelzésével látta el. Az aprócska háromszög felturbózta az egyszerű fehér trikó körüli érdeklődést, így szinte minden kora őszi szettben helyet kap.

 

A Prada kifutóján nem bonyolították túl a fehér trikó kombinálását, minimál fehér szoknyával és fekete kiegészítőkkel párosították. Ám az alapdarab emellett számtalan lehetőséget rejt magában, szinte bármivel házasítható.

 

Ilyen sokoldalúan kombinálható az egyszerű fehér trikó

Az egyik legegyszerűbb variáció, ha a kilencvenes évek minimalista összeállításaiból inspirálódsz. A letisztult szabású szoknya és a magassarkú párosa mindig tud újat mutatni. A hűvösebb napokon természetesen szükséges egy vékony dzseki, ám ez nem bontja meg a szett harmóniáját.

 

A fehér trikót sokan a lazasággal azonosítják, ezért nagyszerű kiegészítése a farmeres összeállításoknak. Variálhatod szűkebb vagy bővebb nadrággal, ez csak rajtad áll. Az őszi időben egészítsd ki a szetted egy vagány bőrdzsekivel, edzőcipővel, esetleg vastagabb talppal ellátott mokaszinnel.

 

Mivel könnyű rétegezni, ezért még nagyobb közönségkedvenccé vált az atléta. Viselheted kardigánnal, blézerrel vagy inggel kombinálva. Az efféle összeállítások nagyon népszerűvé váltak az utóbbi időben, hiszen egyszerre elegánsak, mégis nagyon lazák.

 

A nadrágkosztümös szettből sem éri meg kihagyni a fehér trikót. Az utóbbi szezonokban kicsit szélesedett a paletta, az elegáns, letisztult kétrészes szettek mellett megjelentek a különféle bő fazonú, illetve trükkös szabásvonallal készült darabok. Az újdonságok sokkal változatosabb megjelenést garantálnak, és lehetővé teszik az eltérő stílusok keverését, így már a trikó sem fog elütni.

 

A fehér trikó alapvetően kényelmes, szaladgálós felsőrész. Viselheted fekete nadrággal, lapos talpú cipővel, az őszi időszakban pedig kiegészítheted a megjelenésed hosszabb fazonú kabáttal. Nem muszáj túlságosan komolyra venni a figurát, belefér, ha kicsit lezserebb a szerelés.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images. 

Képek a cikkben: Pietro D’Aprano, Daniele Venturelli, Edward Berthelot / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés