Bár a farmernadrág nem csak a sikkes francia stílus kedvelt alapeleme, azért egészen másként fest a lezseren nőies és a romantikus szettekben, mint bármelyik egyszerű hétköznapi összeállításban. Csak apró trükkök kellenek a különlegesebb összhatáshoz.

hirdetés

Az egyszerű farmernadrág nélkülözhetetlen pillére a ruhatárnak. Bármilyen stílusban jól mutat, könnyedén variálható a mindennapok során, ráadásul egész évben, téltől az őszi szezon végéig bármikor bevethető. Nem csupán a lezser megjelenéshez passzol, a francia stílus meghatározó jegyei alapján a sikkes megjelenés alapeleme lehet, na persze némi átalakítással és trükközéssel. Csak apró dolgokon kell változtatni ahhoz, hogy alárendeljük a farmert az igazán nőies, franciás hangulatnak.

Farmernadrág viselése a francia stílus hangulatában

A farmernadrág alapvetően sportos, laza darab, azonban a francia stílus szerint a nőies, sikkes szettekbe is simán belefér. Ahhoz, hogy romantikusabbá váljon, csupán apró trükköket kell bevetni. A kiegészítőkön és a farmer mellé társított ruhákon múlik az eredmény. Természetesen fontos, hogy ne egy szaggatott, baggy fazonból próbáld előcsalogatni a francia sikket és eleganciát, érdemes klasszikus egyenes szárú, mamafazonú vagy testhezálló darabokat választani a célra.

Espadrilles cipők

A tavaszi-nyári szezonban is előfordul, hogy hosszú farmernadrágokra esik a választás az öltözködés során, ám ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne laza felsőkkel és vékonyka cipőkkel, szandálokkal kombinálni őket. A szalmatalpú lábbelik remekül mutatnak a szimpla, letisztult farmerek mellett, romantikus, nyárias és franciás megjelenést kölcsönöznek a viselőjüknek.

Még stílusosabb és sikkesebb lesz az összhatás, ha a szalmatalpú espadrilles cipő mellé szalmatáskát választasz kiegészítőnek.

Törpesarkú szandálok

És ha már cipők, akkor az idén roppant divatos törpesarkú szandálokat sem szabad kihagyni a sorból. A csinos, kényelmes kis tavaszi-nyári cipőcskék ugyanolyan alapelemei a francia ruhatárnak, mint a farmernadrágok vagy a csíkos ingek. Egy pillanat alatt elegánsabbá varázsolják a lezser farmereket.

Kendők

A francia stílusban a kendők fontos szerepet töltenek be. Akár fejdíszként, hajpántként, nyaklánc helyett és öv formájában is szerepelhetnek a mindennapi összeállításokban. A színes, mintás selyemdarabok remekül hozzák a vidám tavaszi-nyári hangulatot, ráadásul különlegesebbé varázsolják a megjelenést. Apró részletei a szetteknek, mégis teljesen átformálják a kisugárzást.

Romantikus felsők

A virágmintás, puffos ujjú, nagy galléros, fodrokkal díszített blúzok szintén más szintre emelik a farmernadrág hétköznapi, lezser megjelenését. Romantikussá teszik az összképet, a laza farmer tulajdonképpen csak alapként szolgál, amit szuperül lehet extrázni a nőies, sikkes és franciás kiegészítőkkel.

A francia stílus zseniális trükkje, hogy soha nem mutat túlzottan sokat, mégis tud extra nőies lenni. A hátul nyitott felsők például kellőképpen sejtelmesek ahhoz, hogy felhívják magukra a figyelmet, de nem teszik kihívóvá a megjelenést. Farmernadrágok mellett simán beleférnek a mindennapi szettekbe, az eredmény pedig önmagáért beszél.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés