Az őszi kínálatban minden évben megjelennek olyan előnytelen darabok, amelyek a legtöbb testalkat esetében nem éppen hízelgően formálják az idomokat. A nőies, stílusos összkép érdekében a fazonok megfelelő kiválasztása és párosítása egyaránt sokat számít.

hirdetés

Akár kényelmes, akár nőies összeállításról van szó, bizonyos fazonok könnyedén eltolhatják a testarányokat, optikailag szélesíthetik, tömbszerűnek mutathatják, vagy összenyomhatják a sziluettet.

Bőven akadnak olyan őszi darabok, melyek népszerűek ugyan, de előnytelen módon formálják az alakot, erre mutat rá a stylist, Giedre Kavaliunaite, akinek videóit sokan szeretik, hiszen a mindennapi öltözködéshez, a szimpla hétköznapi szettekhez ad hasznos tanácsokat, tippeket.

Rámutat arra is, hogy nem minden vastag anyagú, széles szabású fazon előnytelen, hiszen sok múlik azon, mit mivel, milyen formában visel az ember, így az alakromboló hatást könnyedén ki lehet küszöbölni egy jól eltalált kombinációval. Ráadásul a divatos, de nem túlzottan csinos megoldásokat lazán helyettesíteni lehet másfajta szabásokkal, amelyek úgy hangsúlyozzák a vonalakat, hogy sokkal nőiesebbé teszik az összképet.

Így lesz előnytelen öltözékből stílusos, előnyös szett: kedvelt őszi darabokból válogat a stylist

Az őszi divat nagyon sokrétű, ezért nem muszáj leragadni olyan előnytelen darabok mellett, melyek nem túlságosan kedvezőek az alakra nézve. Rengeteg alternatíva akad a kínálatban, ami stílusosabban, nőiesebben, előnyösebben variálható, ezt mutatja be az alábbi hasznos videó, ami segítséget nyújthat a szezonális ruhafrissítéshez.

 

Persze, arról sem szabad megfeledkezni, hogy a fazonpárosítás pozitív és negatív erővel egyaránt bírhat, gyakran az teszi előnytelenné a különféle darabokat, amilyen módon viseljük azokat.

Nem mindegy, hová kerül a hangsúly, milyen szabások kerülnek össze az öltözékben, és egyik-másik hol vágja el a test vonalát. A szélesítő hatás elkerülhető, ha figyelembe veszed a testtagolásra vonatkozó öltözködési szabályokat.

Bár mindenkinek más az alkata, de vannak olyan általános fazonpárosítási módszerek, amelyek a legtöbb testtípus esetében kifejezetten jól működnek. A stylist 14 összeállítást mutat be videójában, jól szemlélteti, hogy az előnytelen darabok könnyedén lecserélhetők, vagy épp a fazonkombináción kell változtatni egy keveset, hogy mutatósabb, nőiesebb legyen az őszi öltözék.

A felvétel szöveg nélkül, de abszolút érthető módon vezeti rá az embert azokra az öltözködési trükkökre, amelyekkel pofonegyszerűen előnyössé formálhatjuk a ruhatárunkat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés