Az elmúlt három-négy évben a viharkabátka bizonyult az egyik legjobb ruházati befektetésnek a késő tavaszi és a kora nyári időszakban. Míg korábban a vízhatlan és vízlepergető esőkabátok afféle funkcionális darabok voltak, melyek többnyire túrázáskor és biciklizéskor kerültek elő, manapság egyre többen váltják le az esernyőjüket a kínálat valamely színes, divatos, karcsúsított kreációjára. Idén a nőies öltözékekkel is bátran összeboronálhatóak!

hirdetés

Szeszélyes, esős időben nehéz összefésülni a nőies stílust a praktikus öltözékkel, pláne, ha valóságos talány, mivé fajul a reggeli borongósság. Lehet, hogy délutánra kisüt a nap minden erejével, de az sem elképzelhetetlen, hogy megmakacsolják magukat a fekete felhők, és özönvízzel árasztják el az utakat. Óriási dilemma ilyenkor, hogy mi lenne a legmegfelelőbb viselet.

Az esőkabátok egyik nagy előnye a tavaszi-nyári szezonban, hogy többnyire béleletlenek, vékonyak, és anyagukból adódóan könnyen tisztíthatóak, valamint kevésbé gyűrődnek. Így helytakarékosan összehajtogathatóak, és egyetlen mozdulattal elrejthetőek a táskában, ha épp nincs szükség rájuk.

Akkor sem melegek, ha párás, meleg eső ömlik a nyakunkba, és az idei kínálatban számos olyan verziójuk akad, ami akár egy blézeres szettre is simán felkapható, abszolút nem rontja le a nőies megjelenést.

Divatos esőkabátok a kínálatból: az esőt nem űzik el, de feldobják a szetteket

A modern esőkabátok sokoldalúan variálhatóak, hiszen sportos, lezser öltözékkel, és nőies összeállításokkal egyaránt jól mutatnak. A színes, vidám darabok mellett a letisztult, formatervezett fazonok is felbukkannak, sőt, kifordítható, uniszex dzsekire is bukkanhatsz, melynek kedved szerint váltogathatod a stílusát.

 

A vízhatlan, klasszikus ballonkabátok nem csak a szabadtéri programokat, a nőies szetteket úgyszintén megmentik, de a sportosabb, műanyag bevonatú kreációk között is fellelhetsz karcsúsított, övvel ellátott szabásokat.

Idén a kaotikus minták, valamint az eleven színek egyaránt utat törnek maguknak a nyári divatban, ezért nem árt, ha az esőkabát igazodik ehhez a trendhez.

Kiemelt képek: Edward Berthelot, Daniel Zuchnik/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés