Idén tavasszal ismét előtérbe kerülnek az utcai öltözködésben a sportdzsekik, így nem meglepő, hogy a közkedvelt bomberdzseki úgyszintén nagyobb reflektorfényt kap. A nyolcvanas években divatosnak számító kreációt még Diana hercegné is imádta!

hirdetés

A nyolcvanas évek hatása elképesztően érződik a trendeken, hiszen a tervezők sorra jelenítik meg a múltbéli stíluselemeket a friss kollekciókban. A retró irányvonalnak köszönhetően, a sportos ruhadarabok ismét beférkőztek az utcai öltözködésbe, emiatt több lazább fazonú dzsekivel találkozhatunk az üzletek kínálatában, amelyek jól megférnek az elegáns kreációk mellett.

A stíluskavalkád támogatásával ismét felbukkant a repertoárban a bomberdzseki, amely idén már a szoknyás szerelésekbe is bekerülhet.  Az amerikai romantikus filmkomédiák elmaradhatatlan kiegészítőjét szintén a nagy visszatérők között köszönthetjük, a pilóták egyik közkedvelt darabja mellett: a baseballdzseki szinte semmit sem változott a kilencvenes évek óta.

 

A bomberdzsekihez hasonló fazonú, legtöbbször díszítéssel, felirattal ellátott dzseki a sportvilághoz kötődik, és jellemzően az amerikai középiskolások, egyetemisták viselik. A baseballdzseki eredetileg a csapatok színeiből állt, ám idővel a menő darab annyira népszerű lett, hogy a divatüzletek kínálatába is bekerültek ezek az old school darabok.

A lezser bomberdzseki minden összeállítást felpezsdít

Az amerikai életérzést magukban hordozó fazonok a nyolcvanas években bukkantak fel a palettán, és hamar a nőies megjelenés részévé avanzsáltak. A sportos, lezser divatot is kedvelő Diana hercegné több alkalommal viselte a baseballdzsekit, általában elegáns darabokkal kombinálta.

A sokoldalú stílusmixelő trendeknek köszönhetően mindkét sportos fazon remekül kihasználható. A nejlonanyagból készült bomberdzseki szuperül illik a farmeres szerelésekhez, ám szoknyával és ruhával variálva úgyszintén prímán muzsikál. A laza dzsekik vagánysággal fűszerezik meg az összeállításokat, ezáltal sokkal izgalmasabb lesz a végeredmény.

 

Ha nem szeretnéd szoknyával viselni, akkor kombináld egyszerűbb nadrággal, felsőrésszel és edzőcipővel. Sok vidám, tavaszi színben pompázó kreációval találkozhatsz az üzletekben, érdemes ezek közül válogatni.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: Princess Diana Archive / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés