A biciklis nadrág túlélt pár divatkorszakot, és még mindig velünk van, sőt, központi eleme a nyár végi és ősz eleji divatnak. Sportos darabként bukkant fel a kilencvenes években, majd extravagáns stílusfűszerré avanzsált, így már nem csak a kapucnis pulóverrel és a T-vonalú, lezser pólóval ápol jó barátságot.

hirdetés

Ennek a fazonnak a sportos változatát mindenki ismeri. A térdig érő biciklis csodanadrág eleinte kifejezetten kerékpárosoknak készült, de már a nyolcvanas években elkezdett beszivárogni az utcai divatba. A megfelelő darab nem csúszkál, nem szívja magába a nedvességet, és semmiképp sem szorít. Ám tény és való, hogy nagyon feszesnek mutatkozik a testen, mivel elasztikus anyagból készül.

A biciklis nadrág újra és újra teret hódít magának a divatban

A kilencvenes évek egyik feledhetetlen divathozománya volt az athleisure trend, ami az edzőcipőt, a testnadrágot, a szabadidőfelsőt, és számos más sportos darabot is áthelyezett az urbánus öltözékekbe, vagyis az utcai megjelenésbe. Éppúgy, mint a biciklis nadrág, eleinte ezek a kreációk megtartották sportos jellegüket, ám amikor nőiesebb, elegánsabb stílusmixeket kezdett el szorgalmazni a sokak által kedvelt irányzat, a biciklis gatyó szintén átlényegült a divatkörforgásban.

Manapság a retró életérzés egyik kimagasló szimbóluma, amit haspólóval, vastag talpú szandállal, környaklánccal, vagy oversize blézerrel egyaránt össze lehet boronálni, de őszi ingkabátkával kombinálva is lazán helyet kaphat az öltözékben. Ennek a slágerfazonnak a fénye még most sem hunyt ki, csupán a nyári kánikula tette kispadra egy időre, ám, amint enyhül az idő, ismét előkerülhet a szekrényből. Mivel egy teljesen letisztult fazonról van szó, így bátran ötvözhető mintákkal, kiegészítőkkel vagy nőiesebb ruhadarabokkal.

Nem kell túl bonyolult dolgokra gondolni: egy egyszerű pólóval vagy egy lazán betűrt inggel is tökéletes összhangot teremthet.

A sportos nadrágra rá se lehet ismerni ebben a fakó, mentazöld színárnyalatban. Ezt már csak azzal lehet fokozni, ha szettben viseled, egy hozzá illő felsőrésszel.

A natúr, púderes színek nagy szívességet tesznek nekünk, ha valamit elegánsabbá kell varázsolni, így van ez a biciklis fazonnal is.

Könnyen alapdarabbá avanzsálhat a gardróbban a divatos biciklis nadrág, hiszen bármivel variálod, egyszerűségéből kifolyólag ez egy mindenbe beleillő puzzle darabka lesz a szettekben.

A biciklis nadrág továbbra is a nyári és őszi szezon must-have darabja!

 

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés