Ők voltak a kilencvenes évek népszerű divatikonjai, akik mind a mai napig felhívják magukra a figyelmet stílusos megjelenésükkel. Az öltözködésük sokat formálódott az évek során, de mindig a legerősebb trendekre építik a hétköznapi szettjeiket.

hirdetés

A kilencvenes évek divatikonjai így követték az aktuális trendeket

A kilencvenes évek időszaka még nem is volt olyan régen, a mai szemmel nézve azonban az akkori holmik már abszolút a retró trendeket erősítik. Minden egyes korszaknak megvannak a maga sajátosságai, valamint a maga divatikonjai is, akik öltözködésükkel hűen tükrözik az aktuális trendeket. A kilencvenes években több színésznő, énekesnő és szupermodell is a reflektorfénybe került kitűnő divatérzékének köszönhetően, a legtöbbjük pedig még ma is sokakat inspirál a stílusával.

A galériában megmutatjuk, hogy kik voltak a kilencvenes évek legismertebb hölgyei, akik megjelenésükkel mindig lenyűgözték a rajongókat. Imádták az akkori trendek izgalmas varázsát, bátran kísérleteztek a kilencvenes évek lezser, hanyag stílusával és a menő stílusmixekkel. Régi fotókon láthatod a sikkes, stílusos szetteket. A legtöbb összeállítás ma is megállja a helyét az utcai divatban.

 

A köznyelvben csúnyán szólva csillaghullásnak nevezik azt, amikor egy hirtelen népszerűvé vált híresség egyik pillanatról a másikra eltűnik a nyilvánosság elől. Sokszor nem csupán a karrier az, ami hullámzó, a hölgyek esetében a divatikon cím is mulandó lehet. Egyesek azonban nagyon rá tudnak hangolódni az adott korszak stílusjegyeire, magukénak érzik a trendeket, ez pedig a megjelenésükön is határozottan érzékelhető.

Noha a trendek folyamatosan változnak, s ezáltal a megjelenés is mindig formálódik valamelyest, vannak, akik remekül alkalmazkodnak a divat hullámzásához. A kilencvenes évek divatikonjai abszolút felvették a fonalat, s a legtöbben azóta is sokakat inspirálnak öltözködésükkel. Gondoljunk csak Cindy Crawfordra vagy Kate Mossra, akik az elmúlt években végig a divatvilág fókuszában maradtak. Természetesen az ismert modellek mellett színésznők és énekesnők éppúgy otthonosan mozognak a trendek között, Salma Hayek és Gwyneth Paltrow szintén magabiztosan lép a fotósok elé a stílusos összeállításokban.

Kiemelt kép: Jim Smeal/Ron Galella Collection via Getty Images/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés