Carolina Herrera nemcsak nőiesen sikkes kollekcióiról, hanem személyes stílusáról is híres.

hirdetés

A venezuelai tervezőnő a divatkedvelő nagymamájának köszönheti stílusérzékét, akivel gyakran látogattak el híres divatházakba.

Később, egyedi megjelenése révén került kapcsolatba a divatszakmával, hiszen mindig is szenvedélyesen szeretett öltözködni, sokat tudott az anyagokról és a színhasználatról, ráadásul nem lekoppintotta a divatot, hanem saját ízlése szerint formálta, gyúrta, diktálta.

Carolina Herrera stílusa mindig kifogástalan

A mostani elegáns divattervező láttán, nehéz elhinni, hogy Carolina Herrera a hetvenes-nyolcvanas években igazi partiarc volt. Miután New Yorkba költözött, gyakran ellátogatott a híres Studio 54 nevű klubba, ahol Mick Jagger és Andy Warhol társaságában forgolódott. A művészek inspirálták őt, és ez oda-vissza jól működött, ezért töltött velük sok időt.

Karrierjében fontos mérföldkő, hogy ’72-ben felkerült a legjobban öltözött nők listájára, ’81-ben pedig Diana Vreeland, a Vogue akkori főszerkesztője javasolta neki barátilag, hogy vágjon bele a divattervezésbe.

Carolina Herrera 41 évesen, szó szerint a semmiből építette fel New York-i székhelyű divatcégét. Ruháiért rajongott Jackie Kennedy, később Michelle Obama kapott rá a Herrera divatházra, és manapság is sok prominens személy fordul meg nála. Márkáját lépésről lépésre virágoztatta fel és vitte sikerre, de ma már nincs olyan ember, aki számára ismeretlenül csengene a neve: esküvői ruháit, parfümjeit és nőies kollekcióit sokan imádják.

A tervezőnő csaknem 37 évig állt a divatház élén, majd 2018-ban nagy lépésre szánta el magát. Kreatív igazgatói posztját Wes Gordonnak adta át, ő pedig globális nagykövetként képviseli tovább a céget világszerte.

 

Herrera idén januárban töltötte be 81. életévét, de ezzel a számmal valahogy sem ő, sem a környezete nem tud mit kezdeni, hiszen külsejével és személyiségével annyira nehéz összeegyeztetni a korát. A tervezőnő cseppet sem veszített energiájából, megjelenése, öltözéke mindig kifogástalan, és egyszerűen csodásan néz ki! Csinos szettjeit az elmúlt négy évből válogattuk össze, de a fotókon az is jól látszik, hogy ő és az eleganciája mit sem változott.

Kiemelt képek: Gilbert Carrasquillo/GC Images, Jim Spellman/Wirelmage/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés