Carolina Herrera egy igazán különleges helyet foglal el a divatvilágban. A 83 éves divattervező az elmúlt évtizedekben beírta magát a high fashion élvonalába, munkáit ezer közül is meg lehet ismerni. Ő maga is imádja a nőies stílusú darabokat, nem csoda, hogy a kollekcióiban főként finom, sikkes szabások sorakoznak. Az őszi repertoárja sem különbözik a megszokottól, derékhangsúlyos fazonok és romantikus részletek uralják. Már most megéri felkészülni erre a roppant nőies divatvonalra!

hirdetés

Carolina Herrera mindig is az örök érvényű nőiességet képviselte a kaotikusan változó trendek között. A divattervező személyes stílusáról már sokszor szó esett, hiszen imádja a szoknyákat, csinos blúzokat, a színeket és a visszafogott mintákat. Roppant időtálló a stílusa, mely csupa klasszikus fazonból áll. A márkájára is ez a jellemző, általában olyan kreációkat alkot, melyek évek múltán éppúgy megállják a helyüket egy kifinomult nő gardróbjában.

A tervezőnő szereti a romantikus részleteket, bár sohasem esik velük túlzásba. Letisztult vonalvezetés jellemzi a ruháit, melyeken mindig feltűnik valami izgalmas részlet. Az őszi kollekcióban a különféle ráncolások és puffos ujjak bolondítják meg a szabásokat, melyek meghatározzák az új gyűjtemény hangulatát.

Ilyen nőies lesz az őszi divat: puffos ujjak és derékhangsúlyos szabások

Az őszi-téli kollekció alapjait az ingek, blúzok alkotják. Ezek továbbra is a ruhatár legjobban kihasználható darabjai, legyen szó egyszerű vagy díszített kreációról. Könnyen kombinálhatók, nadrággal és szoknyával egyaránt jól mutatnak. A kissé maszkuszlin elemek is megjelennek, idesorolhatjuk például a répanadrágot vagy a dupla gombos ruhát, aminek a tervező a puffos ujjakkal adott egy sokkal nőiesebb hatást.

 

Ez a fajta kettősség többször is megjelenik a kollekcióban, ám döntően mégis a nőies szabásvonalak az uralkodóak. Rengeteg fodros darab köszön vissza Carolina Herrera repertoárjában, és az anyaggal sem spórolt a divatház. Megjelenik az ötvenes évekre jellemző anyagpazarló kialakítás, ami Christian Dior egyik kedvence volt. Ez a technika sokkal látványosabb esést biztosít a kelméknek.

 

A romantikus részletek mellett a kivágásokat is tetten érhetjük. Ám ezek sohasem tolakodóak. A mély dekoltázs nem hat közönségesnek, hiszen a ruhák hossza szépen ellensúlyozza. A díszítések finoman vonulnak végig az egész kollekción.

 

A kabátokat is a bájos részletek uralják. A masnik, válltömések még a legegyszerűbb szabásokat is megfűszerezik.

 

A Caroline Herrera új kollekciójában főként derékhangsúlyos szabások kaptak helyet. A karcsúsított kreációk szépen kiemelik a vonalakat, az övek pedig ezt csak még tovább fokozzák. Az őszi divat ebben a tekintetben igazán üdítő lesz.

 

A kockás minta az ősz elmaradhatatlan eleme. A megszokott printet idén a masnik teszik látványosabbá, melyek nőies bájt csepegtetnek még az elsőre szigorúnak ható kosztümbe is.

 

Nincs Carolina Herrera-kollekció látványos estélyik nélkül. Az őszi-téli szezonban ezek feltűnő és metálos színekben vannak jelen. A fazonok klasszikusak, akárcsak a csinos pelerin, ami egy ideje már próbálkozik a visszatéréssel.

 

A minták sem hiányozhatnak, melyek még mindig a hetvenes-nyolcvanas évek feltűnő, színes virágjaira hajaznak. Mivel ugyancsak látványosak, ezért nem gond, ha valami egyszínű, visszafogott kreációval boronálod őket össze, mondjuk egy puffos ujjú blúzzal.

 

Képek: Carolina Herrera. 

  • Megosztás:
hirdetés