A ballonkabát sohasem megy ki a divatból, minden évben bekerül a tavaszi kínálatba. Ám idén a szokottnál is nagyobb figyelem övezi, hiszen a retró trendek egyik kulcsdarabjává avanzsált.

hirdetés

A fazonját és színvilágát tekintve is igen sokféle lehet a ballonkabát, ráadásul a divatkritériumok fellazulásával, most még több variációban viselhető, mint korábban.

Edzőcipővel, lezser öltözékkel, és nőies stíluselemekkel egyaránt jól kombinálható, a bő szabású, túlméretezett szabások mellett pedig a derékban karcsúsított megoldások is megtalálhatóak a felhozatalban.

Extra menő és nőies is egyben a ballonkabát: így viseld a szezonban

A klasszikus bézs, barna és fekete ballonkabátok mellett a fehér és a világoskék verziók is megjelennek idén tavasszal, de a derűsebb, melegebb színek úgyszintén előfordulnak a kínálatban. A kék mellett a zöld árnyalat a legütősebb a szezonban, akár együtt is viselheted őket, mert nagyon jó párost alkotnak.

A szokványos trencskó, vagyis trench coat szabás sem szentírás idén, bár a kétsoros gombolás, az öv, és a zakógallér még most is a ballonkabát legfontosabb stílusjegyeit gazdagítja.

 

A hatvanas-hetvenes évek divathangulatát éppúgy megtámogathatod egy retró fazonú ballonkabáttal, mint a letisztultan nőies, modern öltözékeket, sőt, az sincs kőbe vésve, hogy csak magas sarkú csizmával, topánnal viselheted a semlegességük révén sokoldalúan variálható átmeneti kabátkákat.

A béleletlen ballonkabátok szezonját egészen nyárig kitolhatod, hiszen a lenge anyagú rétegek szandállal, nőies rövidnadrággal úgyszintén összeboronálhatóak. Kora tavasszal a letisztult egybeszabott ruhák tökéletes kiegészítője lehet a bélelt, övvel karcsúsított ballonkabát, ami hosszú szárú csizmával is nagyszerűen mutat. Egy kalap, vagy svájcisapka még sikkesebbé teszi az utcai eleganciát.

Míg korábban a színblokkos, most az anyagblokkos kabátkák hódítanak, melyek fényes vinyl, vagy műbőr betéteket is felvonultatnak. A ballonkabát és a műbőr anyag most egyébként is meghatározó a divatban: a bőrhatású nadrágokat, ingeket, szoknyákat bátran kombinálhatod vékonyabb trencskóval.

Kiemelt képek: Edward Berthelot, Christian Vierig/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés