A futurisztikus retró trend első és többszöri hallásra is egy óriási paradoxon, de a 2020-as divat bebizonyítja, hogy a modern és múltidéző stílus jól működhet együtt. Az idei sneakerek a talpvastagsággal és a színekkel sem spórolnak, mindent elegyítenek, ami menő volt a nyolcvanas-kilencvenes években, ugyanakkor kifejezetten formabontóak.

hirdetés

A modern és a retró divat kedvelői egyaránt megtalálhatják számításukat a sneakerek tavaszi kínálatában. Túlnyomórészt az XL-es talpú, színbetétes, vagy fényvisszaverős, dad sneakers elnevezésű cipőfazonok uralják a 2020-as divatot, melyek ormótlanok ugyan, mégis nagyon menők.

Amikor két évvel ezelőtt a Balenciaga és a Louis Vuitton előhozakodott a dad-stílusú edzőcipőkkel, mindenki úgy vélte, hogy ez a retró alapokra fektetett futurisztikus formatervezés bukásra van ítélve. Ám a kezdeti meghökkenés, rácsodálkozás és ízlelgetés után, a dad sneakers-jelenség hirtelen elszabadult, és megállíthatatlan divathullámmá nőtte ki magát.

A legmenőbb sneakerek a szezonban

Amikor az időjárás végre utat enged az edzőcipőknek, a magasított szárú, és a vastag talpú darabokkal is gyakran találkozhatsz majd az utcán. A nyolcvanas-kilencvenes évek kosaras és hiphop stílusjegyei éppúgy megmutatkoznak az idei cipőkön, mint a holografikus, a fényvisszaverő, és a neonszínű díszítőelemek divatja.

 

A klasszikus fekete és fehér edzőcipők is megmaradnak a kínálatban, ám egy színesebb vonallal is találkozhatsz az új kollekciókban. Valóságos tavaszi színtobzódás veszi kezdetét cipőfronton, hiszen a halvány pasztellárnyalatoktól kezdve a vibráló tónusokig, szinte mindent felvonultat a divat.

A színbetétes sportcsukák megjelenésében a múlt és a jövő keveredik, néha letisztult, néha extravagáns formában. A kissé túlzó, hernyótalpas sneakerek is megjelentek a kínálatban a kilencvenes évek csúcstrendjére reflektálva, de a csinosabb, keskenyebb orrú és talpú verziók éppúgy menőnek számítanak. Neked melyik lesz a kedvenced?

Kiemelt kép: Daniel Zuchnik/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés