A tavasz hangulatával töltik meg az üzleteket a divatos átmeneti dzsekik és kabátok, melyek továbbra is a retró életérzést hirdetik. Nőies, vagány, és romantikus stílusú darabokra is találsz példát, ugyanakkor a praktikum sem szorul háttérbe.

Ha hihetünk a hosszú távú időjárás-előrejelzéseknek, idén átmeneti kabátokra, dzsekikre is szükség lesz, mert valószínűleg senki nem fog rögtön pólóban flangálni, amikor lekerül a télikabát.

A tavaszi kollekciók már felkészültek a rapszodikus hőingadozásokra: a pufidzsekiktől kezdve a ballonkabátokig, vastagabb és vékonyabb kabátkák is bekerültek a kínálatba.

Átmeneti dzsekik és kabátok, divatos fazonokban

Bár főként a retró trendekhez igazodnak a tavaszi kabátok, azért a szolid, nőies szabásvonalak is felbukkannak az üzletekben. A klasszikus trencskó fazon például nagyon népszerű idén, ezért a derékövvel karcsúsított ballonkabátoknak biztos helye van a felhozatalban.

Az egyenes vonalú szövetkabátoktól sem búcsúzunk, ám a tavaszi változatok vékonyabbak, és üde színekben kaphatóak. A kapucnis parkák helyét átveszik a viharkabátok, melyek praktikus előnyökkel rendelkeznek. Szélálló vagy vízlepergető anyagból készülnek, ám a formatervezésük lehetővé teszi, hogy könnyen belesimuljanak az utcai divatba. Színes, trópusi mintás darabokkal is találkozhatsz, melyekről előre megjósolható, hogy a tavaszi divat kedvencei lesznek.

 

A motoros dzsekik egy lépéssel hátrébb állnak, hogy a hetvenes éveket idéző, derékhangsúlyos bőrhatású kabátkák kerüljenek előtérbe. A fekete és a barna kreációk mellett a friss, pasztelles megoldások jelentenek majd vérfrissítést.

A kilencvenes évek divathatásai szintén érvényre jutnak az átmeneti dzsekik és kabátok kínálatában. A plédkockás, flanelingekre emlékeztető kabátka ismét terítékre kerül, de bélelt és bélés nélküli farmerdzsekikből sem lesz hiány.

A szövetkabátok közül a zakószabású és a derékhangsúlyos kialakítások kerülnek túlsúlyba, a dzsekiknél pedig a rövid állású, épp csak derékig érő fazonok tarolnak. Bár a télvégi leárazások még nem értek véget, az új kollekciókban is rábukkanhatsz olyan darabokra, melyek 15 ezer forint alatt kaphatóak.

Kiemelt képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés