Bár sokak szerint az alacsony és a magas termet egészen más öltözködési praktikákat kíván, vannak olyan ruhák, amelyek eltérő magasság esetén is ugyanúgy bevethetők. Videón láthatod az előnyös fazonokat!

hirdetés

Sokan nagyon odafigyelnek arra, hogy a termetükhöz passzoló fazonokból állítsák össze szettjeiket. Tény, hogy a testmagasság nagyban meghatározza, hogy mely ruhadarabok formálják előnyösen az alakot, azonban nem feltétlenül a centik döntenek arról, hogy mi az, ami tiltólistás, s mi az, ami nem.

Manapság már könnyedén lehet találni petite kollekciókat, amelyek alacsonyabb hölgyek számára készülnek. Ugyanígy az átlagnál magasabb nőknek is készítenek a hosszabb testvonalra szabott darabokat. Még a legegyszerűbb fast fashion márkák kínálatában is vannak olyan nadrágok, amelyek nem csak szimpla méretezést kapnak, a derékméretet és a szárak hosszúságát egyaránt feltüntetik a címkén.

Az eltérő magasság nem akadály: ezek a ruhák mindenkinek jól állnak

Bár nem határtalanul, de azért szép számmal adódnak lehetőségek, s noha némi kutatómunkát és keresgélést igényel, hogy személyre szabott holmikat találjon az ember lánya, a helyzet cseppet sem olyan lehetetlen, mint néhány évvel ezelőtt. Ezek a hölgyek azonban azt is megmutatják, hogy bizonyos fazonok esetén ugyanaz a méret éppúgy megfelelő lehet egy alacsony és egy magas nő számára.

Egyikük 157 centiméter, másikuk pedig 172 centiméter magas, tehát a különbség igencsak jelentős és szemmel is abszolút érzékelhető. A ruhaméretet azonban nem csupán a testmagasság határozza meg, így bármilyen meglepő, mindkét lány S-es darabokat visel. A videók érdekessége éppen ebben rejlik. Ugyanolyan méretezésű darabokat kapnak fel magukra, amelyek mindkét termet esetén beválnak.

Számos különböző fazonú ruhát felpróbálnak, s bár valóban másként állnak rajtuk, a nyári darabok mindkettejük számára előnyösek és csinosak. A különbség leginkább a hosszban érzékelhető. Noha a testmagasság igencsak összetett, a legtöbb átlagnál magasabb nőt hosszú lábakkal áldja meg a sors, míg alacsony termet esetén szintén ez a terület az, ami rövidebbnek mutatkozik.

Ennélfogva az S-es méret tökéletes választás számukra, hiszen a felsőtestre megfelelően illeszkedik, az eltérés inkább a lábaknál figyelhető meg. Ugyanaz a ruha magas termet esetén rövidebb lesz, ezért a mini fazonokkal nem árt óvatosan bánni. A hosszabb, midi vagy éppen maxi verziók pedig túlzottan hosszúak, akár előnytelenek is lehetnek az átlagnál alacsonyabb hölgyek számára, nekik ezekkel a darabokkal kell vigyázniuk.

Összességében azonban elmondható, hogy a megfelelő fazonok abszolút függetlenek a magasságtól, hiszen testvonal hosszán kívül leginkább a testarányok számítanak a méretezés során. Nem feltétlenül kell lemondani a kiszemelt darabról csak azért, mert valaki magasabb, vagy éppen alacsonyabb az átlagosnál.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés