Csak napi 20 percet vesz igénybe, de akár 300 kalóriától is megszabadíthat ez a zsírégető gyakorlatsor, ami alaposan megdolgoztatja a has, a lábak és a fenék izmait. Járulékosan a felkar és a hát is terhelést kap, így a kardió mellett az alakformáló erősítést is megkapod. Az intervallumos edzés hamar meghozza a látványos eredményt, így igencsak megéri a fáradságot!

hirdetés

Húsz perc minimális idő ahhoz képest, hogy mennyi előnnyel jár, ha intervallumos tornáról van szó. Bár ennyi idő leforgása alatt általában még nem nyúl a tartalékaihoz a szervezet, ezt az edzéstervet úgy állították össze, hogy amikor a kevésbé intenzív etapokból a dinamikusabb szakaszokba lendül át, nagyobb energialöketre és teljesítményre legyen szüksége a testnek a feladatok megvalósításához. Így rendszeres alkalmazásával gyorsan lehet megszabadulni nagy mennyiségű kalóriától, de persze, ez kemény munkával jár.

 

A HIIT-edzés, azaz a high intensity intervall training magas intenzitású szakaszos edzést jelent. Hatékonysága abban rejlik, hogy a magas és az alacsony intenzitású mozgássorok váltják egymást. A kardióval ellentétben, ennél a mozgásformánál nem áll fenn a veszélye annak, hogy feléled az izmaidat.

Ezt az edzést akár otthon is elvégezheted, és mivel kardióelemekből és saját testsúlyos feladatokból áll, ezért eszközöket sem kell beszerezni hozzá. Csupán saját erődre és kitartásodra van szükség, ami egyben a dolog nehezét is jelenti.

Rövid zsírégető edzés, ami a test minden pontját átmozgatja

A karcsúsító és feszesítő hatás nem kizárólag a popsira vagy a combokra vonatkozik. Ez a zsírégető edzés a lábak, a karok, a hasizom és az egész felsőtest erőnlétéért felel. Úgy lett kialakítva, hogy minden fontos izomcsoportot jó alaposan átmozgasson, így nem szükséges kiegészítés gyanánt erősítő és feszesítő gyakorlatokat beiktatni, mert komplett csomagot kapsz ezzel a tornával.

 

A rendszeresség azonban alapfeltétele a hatékonyságának, ezért érdemes hetente többször elvégezni a gyakorlatsort, mellette pedig aktív napokat beiktatni, amikor sokat gyalogolsz, lift helyett lépcsőzöl, esetleg biciklivel mész munkába, ha az időjárás is úgy engedi. A zsírégető hatást az étkezéseddel úgyszintén érdemes megtámogatni, máskülönben ördögi köröket futsz majd.

Vizes kulacsokat és törölközőket előkészíteni, kedvenc pörgős lejátszási listákat elindítani, és indulhat a móka!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés