A nyolcvanas és a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb szupermodellje volt, Stephanie Seymour nevére azonban ma már csak kevesen emlékeznek. Fantasztikus fotók készültek róla.

hirdetés

Stephanie Seymour a nyolcvanas, illetve kilencvenes évek divatjának ikonikus alakja volt, azonban a nevét mára sokan elfelejtették. Az elmúlt években is vonult kifutón, 54 évesen jobb formában van, mint valaha. A WSJ. magazin most egy mélyreható interjú kíséretében lenyűgöző fotókat készített róla. Egyáltalán nem idegen számára a kamera, noha már túl van karrierje csúcsán, minden alkalommal hatalmas vonzerővel tér vissza a szakmába.

Szépségével már akkoriban is elvarázsolt mindenkit, ráadásul nem csupán a luxusmárkák kifutóján tündökölhetett, neves divatmagazinok címlapján szerepelt. Olyan újságok borítójáról köszönt vissza a fotója, mint a Vogue vagy a Sports Illustrated, külön érdekesség, hogy még a Playboy számára is modellt állt. Stephanie Seymour tényleg végigjárta a divatkarrier ranglétráját, egyidőben még Victoria’s Secret-angyalként is üdvözölhette a közönség.

Olyan híres topmodellekkel dolgozott együtt, mint Kate Moss, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington, Cindy Crawford vagy Claudia Schiffer. Stephanie Seymour gyakran posztol régi képeket Instagram-oldalára, bájából és gyönyörű kisugárzásából mit sem veszített az évek során.

Az 54 éves Stephanie Seymour újra modellt állt

Stephanie Seymour neve leginkább azok számára lehet ismerős, akik figyelemmel követték a nyolcvanas, illetve kilencvenes évek divateseményeit, vagy gyakran lapozgatták az akkori divatmagazinokat. A sajtó a Guns N’ Roses frontemberével folytatott kapcsolatától volt hangos, miközben karrierje egyre csak felfelé ívelt. A modell a WSJ. által készített interjúban elmondta, hogy már gyerekként is úgy pózolt a kamerának, ahogy azt már profi modellként tette. Az egyértelműen látszik, hogy a vérében van a nőiesség.

 

Noha húsz-harminc évvel ezelőtt volt karrierje csúcsán, az idő múlásával szinte semmit nem változott. Határozott, mégis bájos vonásai nem tűntek el az évekkel. Bár valószínűleg a genetika is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy Stephanie Seymour meg tudja őrizni topformáját, a modell is sokat tesz azért, hogy 54 évesen ilyen fantasztikusan nézzen ki. Az interjúban arról is kérdezték, hogy szerinte mi az, ami elengedhetetlen volt számára a sikerhez, ő pedig azt válaszolta, hogy a szorgalom.

 

Úgy véli, hogy a kis fekete ruha az, ami soha nem megy ki a divatból. Örök klasszikus, amit bárhol bármilyen alkalommal be lehet vetni. A fotózáson is viselt egy csinos, testhezálló darabot, amely még inkább felhívja a figyelmet arra, hogy a modell milyen fantasztikus formában van.

A képeken nem tolták túl a retust, Stephanie finom, halvány ráncai szemmel láthatóan kirajzolódnak, bőre mégis tökéletes és lenyűgöző. Egyszerűen nem öregszik, a finom, könnyed smink pedig még inkább azt mutatja, hogy nincs szüksége húsz réteg festékre ahhoz, hogy jól mutasson a divatfotókon.

 

A fotózásra egyébként jóformán egy évig készültek, a modell sokáig visszahúzódott a szerepléstől. 2021-ben elveszítette fiát, Harryt, akinek emlékére egy tetoválást varratott a hátára. A fotók egytől egyig fekete-fehér tónusúak, ahogy a Stephanie által viselt ruhák is maximum a mintájuknak köszönhetően villannak ki a háttérből, a képeken javarészt éjfekete darabokban látható.

Barátai, munkatársai és ügynökei egyaránt arra biztatták a tragédia után, hogy térjen vissza a munkához, amely segíthet neki ebben a nehéz időszakban. Nem csupán a tetoválás idézi meg fia emlékét. A gyönyörű modell az ő öltönyét viseli a fotón, amely még inkább szívszorítóvá teszi a képanyagot.

 

Kiemelt kép: Jeff Spicer/BFC/Getty Images.

Cikkfotók: Dan Jackson for WSJ. Magazine.

  • Megosztás:
hirdetés