Amber Valletta és Shalom Harlow barátsága legendás, a kilencvenes évek szupermodelljei most együtt szerepelnek a Vogue fotóin. Elképesztően dögösek, észre sem venni rajtuk az idő múlását!

hirdetés

Sokan azt gondolnák, hogy a modellszakmában nincs barátság, és a manökenek sokkal inkább riválisként tekintenek egymásra, semmint lelki társként, azonban Amber Valletta és Shalom Harlow kapcsolata abszolút rácáfol erre. Mindketten a kilencvenes évek legnépszerűbb szupermodelljeinek táborát erősítették, s már több mint harminc éve számíthatnak egymásra mind szakmailag, mind pedig a magánéletben. Az ikonikus páros most a Vogue Hong Kong címlapján tűnt fel, a legendás fotós, Craig McDean dögös, lenyűgöző képeket készített róluk!

Képek: Craig McDean/Vogue Hong Kong.

 

Amber Valletta és Shalom Harlow elképesztően dögösek

A fotókon szó szerint ragyognak a kilencvenes évek szupermodelljei, nőies, szexi kisugárzásuk cseppet sem halványodott az évek során. Mindketten 49 évesek, ám 10-15 évet simán letagadhatnának. Korábban gyakran vonultak együtt a kifutón, a fotózások és a bemutatók pedig azóta is az életük részét képezik, ám most végre ismét közösen szerepelnek a Vogue címlapján. A harmónia abszolút érezhető, a képsorozat és a fotózásról készült videó is arról tanúskodik, hogy Amber és Shalom még mindig egy hullámhosszon vannak.

A kilencvenes években népszerű szupermodellek közül sokan visszavonultak, néhányan csupán elvétve vállalnak fotózásokat, ám Shalom és Amber mind a mai napig aktívan részt vesznek a divatbemutatókon, de ismert magazinok címlapján is rendszerint felbukkannak. Az, hogy továbbra is a divatszakmában mozognak, nem feltétlenül vonzza magával, hogy automatikusan topformában kellene lenniük, ám a gyönyörű modellek nem bízzák a véletlenre a sikkes megjelenést. Csodás alakjukkal, bájos arcukkal mindenkit lenyűgöznek.

A legszimpatikusabb, hogy bátran vállalják magukat az évek múlásával is, akár smink nélkül is pózolnak, mindenféle flanc és cicoma háttérbe szorul, ha színre lépnek. Noha a mostani fotókon kaptak némi makeupot, az összhatás elképesztően természetesre sikerült, cseppet sem művi vagy mesterkélt az eredmény.

Képek: Craig McDean/Vogue Hong Kong.

 

Egy-két fotó igencsak ütősre sikerült, a naturális környezetben készült sorozat alapvetően visszafogott és természetes, ám a 49 éves modellek abszolút felforrósították a hangulatot. Többek között dögös bőrszerkóban és testhezálló darabokban pózolnak. Nincs mit takargatniuk, a kilencvenes évek modelljei remek formában vannak.

Amber Valletta nem sokat bízott a képzeletre. Az átlátszó ruhában ízlésesen és nőiesen mutatta meg, hogy a kor csupán egy szám, ami jóformán semmit nem számít. Láthatóan jól érzi magát a bőrében, a belső egyensúly pedig abszolút érzékelhető vibráló kisugárzásán.

Barátságuk példaértékű

A fotózás mellett egy mélyinterjú is készült a két szupermodellel, amely a kapcsolatuk történetébe és a divatszakma kulisszáiba egyaránt betekintést nyújt. Amber Valletta és Shalom Harlow már több mint harminc éve elválaszthatatlan barátnők, az ikonikus páros hamar megtalálta a közös nevezőt. Amber arról mesélt a Vogue-nak, hogy számtalan kihívással és hatalmas nyomással kellett szembenéznie a karrierje alatt, és így utólag belegondolva nem is tudja, hogy hogy csinálta volna ezt végig Shalom nélkül.

Shalom Harlow arról mesélt, hogy még tinédzserként találkoztak, abban az időszakban pedig egészen mások voltak. Amber letisztult, nőies stílusa maximálisan az ellentéte volt annak, amit Shalom képviselt a szakadt farmerekkel és zenekaros pólókkal. Az első mélyebb beszélgetésük során azonban kiderült, hogy a látszat néha csal, nem is különböznek annyira, mint azt elsőre gondolták.

Nagyon fiatalon váltak népszerűvé, a modellszakma pedig csak külső szemmel nézve tűnik egyszerűnek. Hamar elszakadtak a családtól, rengeteget utaztak és hatalmas nyomás nehezedett rájuk. Noha való igaz, hogy ez egy olyan világ, ahol mindenki versenytársnak tekinti a másikat, közöttük soha nem volt rivalizálás. Sokkal inkább erőt adtak egymásnak a kaotikus hétköznapok során, de ahogy mondják, rengeteget tanultak is a másiktól.

A modellekről több idilli kép készült a kilencvenes években, számtalan alkalommal vonultak közösen a kifutón és szerepeltek ugyanabban a kampányban. A régi képek láttán még lenyűgözőbbnek hat a Vogue fotósorozata. Bizonyítékul szolgálnak arra, hogy a nőiesség éppúgy, mint a barátság, ellenállhat az idő múlásának, mindkettő lehet örök érték.

Kiemelt kép: Gilbert Carrasquillo/GC Images/Getty Images.

Cikkfotók: Craig McDean/Vogue Hong Kong.

  • Megosztás:
hirdetés