Éveken keresztül a nagyon vékonyra szedett, szinte cérnaszerű szemöldök hódított. A szépségtrendekben pár éve történt változás, és egyre inkább a természetesség került reflektorfénybe, megjelentek a dúsabb fazonok. A gyönyörű Sophie például sosem ritkította, büszke az összenőtt szemöldökére!

hirdetés

A vékony szemöldök évekig uralta a trendeket: sokan túlritkították, míg mások teljesen leborotválták, és az apró szálak helyett egy tetovált csík ékesítette az orcájukat. A divatirányzat igazán előnytelen volt, hiszen a rossz fazonok az egész arcszerkezetet elrontották.

Idővel sokan belátták, hogy a cérnavékony variációk mennyire rosszul hangsúlyozzák az arcvonásokat, és ismét megjelentek a természetesebb verziók. Egyre több nő hagyott fel a szálak kitépkedésével, voltak, akik az összenőtt szemöldökre sem mondtak nemet.

Az összenőtt szemöldök hozta meg a fiatal modell számára a sikert

A görög modell, Sophia Hadjipanteli összenőtt szemöldökének köszönhetően vált ismertté. A fiatal lány mindig is erős szálakkal rendelkezett, amelyek az orra fölött összeértek. Már tinédzserként sem ritkított a fazonon, pár éve pedig feketére festette. Ekkor rádöbbent, hogy mennyire előnyös számára ez a variáció, azóta egy szálat sem tép ki.

Sophia számára normális az összenőtt szemöldök, a jövőben sem szeretné megváltoztatni a fazont. A modell az évek során saját mozgalmat indított a közösségi médiában, ezzel másokat is arra biztat, hogy merjék felvállalni a természetes külsejüket. A képeiket az unibrowmovement vagyis az egybenőtt szemöldök címkével jelölik.

A csinos modellre idővel a nagyobb divatmárkák is felfigyeltek, hiszen roppant karakteres az arca. A küllemét pedig csak még különlegesebbé teszi a vastag szemöldök. Tavaly már részt vett a Londoni Divathéten, modellkedett már a Hugo Bossnak és Guessnek.

A divatvilágban egyre jobban értékelik a természetességet, így Sophia is sorra kapja a felkéréseket. A csinos modellnek a közösségi médiában úgyszintén sok rajongója akad. A képeivel pozitív üzenetet közvetít, és sokakat inspirál a társadalmi konvenciókkal való leszámolásra.

Az összenőtt szemöldök Sophia számára nem hátrány, sőt, kifejezetten előny. A vastag, egybenőtt fazon csak még jobban kiemeli, felerősíti a karakteres arcvonásait. Bátran kiáll a természetesség mellett, határozott véleménye pedig a várt sikert is meghozta számára.

 

Kiemelt kép: David M. Benett / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés