A szemöldöktrendek folyton változnak. Éveken keresztül a cérnavékonyra szedett forma volt a trendi, majd jöttek a különféle sminktetoválások és a laminálás. Manapság főként a természetes formák hódítanak, roppant népszerűek a dúsabb formák. Az összenőtt szemöldök sem ritka, a dán blogger, Eldina büszke a bozontos fazonra.

hirdetés

A szemöldök az arc egyik fontos eleme, hiszen nagyban meghatározza annak karakterét, ennek ellenére az elmúlt években számos előnytelen szemöldöktrend lobbant fel. A túlrikított szőrzet sokszor komorrá vagy csodálkozóvá tette a tekintetett, és szinte senkinek sem állt jól. A cérnavékony verziók mellett megjelentek a tetovált formák, melyek kezdetleges verziói csak rosszabbá tették az összképet.

Szerencsére a divat az elmúlt években apránként száműzte a kétezres évek elején tomboló előnytelen trendeket, és ismét előtérbe kerülhettek a természetes formák. Egyre többen hagynak fel a ritkítással, és már az összenőtt szemöldök sem annyira kirívó, egyre többen vállalják fel a természet adta, bozontos fazont.

Már nem zavarja az összenőtt szemöldök a bloggert: sokkal magabiztosabbnak érzi így magát

A dán tanárnő 2020 tavaszán hagyott fel a szemöldökszedéssel. Eldinát sűrű, bozontos szemöldökkel áldotta meg a természet, amit rendszeresen szedett. Korábban nagyon zavarta, hogy a sűrűn nőtt, formátlanul elburjánzó szálak az orrnyergénél összeének. Ám nem csupán a dús szemöldökkel gyűjt meg a baja.

Mint sok más nőnek, neki is van egy kis bajuszkája, ami a sötét szálak miatt az általánosnál valamivel szembetűnőbb. Rendszerint gyantázással szabadult meg a zavaró szálaktól, ami egy ördögi kör volt számára. Úgy érezte, hogy a társadalmi elvárás, aminek próbál megfelelni, időigényes és gyakran kényelmetlen procedúrát kíván tőle, ami az évek során egyre nyomasztóbbá vált számára.

Eldina eleinte furcsán érezte magát, ennek ellnére folytatta, amibe belevágott, és többé nem ritkította ki a szemöldökét. Amint kezdte visszakapni természetes külsejét, belül is nagy változáson esett át. Másképp tekintett önmagára, megnőtt az önbizalma, ami azóta is hatással van a nőiességére és a kisugárzására.

Bár sokszor furcsán néznek rá az emberek az utcán, mára megtanulta ezt kezelni és elengedni. Cseppet sem zavarják a negatív kommentek vagy megjegyzések. A testszégyenítés sajnos manapság sem ritka, de úgy érzi, hogy a negatív reakciók pozitívan is felhasználhatók. Például úgy tekint rájuk, mint egyfajta szűrőre, mivel olyan emberekkel nem szeretne kapcsolatba kerülni, akik meg akarják szabni neki, hogyan kellene kinéznie. Szerinte elsősorban önmagunknak kell megfelelnünk és nem a társadalmi elvárások alapján kell megítélnünk a külsőnket.

A dán blogger már nem szeretne megfelelni a mások által megszabott szépségideálnak. Összenőtt szemöldökkel és bajuszkával sokkal magabiztosabbnak és természetesebbnek érzi magát, úgy gondolja, most igazán önmagát adja, és emiatt felesleges lenne feszengenie. Szerinte a társadalom a nők megjelenésével kapcsolatban sokkal több szabályt állít fel, mint a férfiakra vonatkozóan. Egy férfinak nem gond, ha nem borotválkozik, sőt, ezzel szemben a nőkre már ferde szemmel néznek.

Eldina végre magabiztos, elégedett a kinézetével, és büszkén mutatja meg fotóit a közösségi médiában. Többé már nem érzi kényszernek, hogy gyantázza az arcát. Mindenki másképp érzi jól magát a bőrében, van, aki nem tartja nyomásnak, pressziónak a szemöldökszedést és az arcszőrzet eltávolítását, mert úgy találja magát szépnek, és ez így van rendjén, nem fontos mindenben egyformának lennünk.

A blogger azonban úgy véli, ha valaki kizárólag mások véleményétől félve vállalja a procedúrát, felszabadító hatással lehet rá, ha felhagy az egésszel és megtapasztalja a természetes valóját.

 

Kiemelt kép: Eldina Jaganjac / Instagram. 

  • Megosztás:
hirdetés