Gwen Stefani és más sztárok is bolondulásig a vörös rúzs szerelmesei, annak viselését pedig már szinte tökélyre fejlesztették. Nem is csoda, hiszen az intenzív színek felélénkítik az arcot és nagyon trendin mutatnak, másrészt fiatalítanak, és akár a hétköznapi öltözéket is stílusos szintre emelhetik.

hirdetés

A vörös rúzs kiemeli az arc finom és nőies vonásait, és élettel teli megjelenést kölcsönöz viselőjének. Erősebb kontúrt ad a szájnak a natúr ajkakkal ellentétben. Továbbá azért is érdemes alkalmanként bevetni, mert az erősebb színekkel jól lehet trükközni, hogy az arc optikailag arányosabbnak, frissebbnek, vibrálónak tűnjön. Így például az erős szemöldökről, vagy a széles orrnyeregről is elterelhető a figyelem.

A dögös, vörös rúzs viselése a sztárok egyik kedvenc sminktrükkje

Az 51 éves Gwen Stefani annyira ragaszkodik az erősen pigmentált, vörös és pink rúzsokhoz, hogy az ütős szájszín szinte állandó része a sminkjének. Amikor hússzínű ajkakkal jelenik meg, szinte alig lehet ráismerni, annyira más a megjelenése. Sötét szemeihez legtöbbször erősebb sminkárnyalatokat választ. Azért is szerencsésebb számára a piros rúzsválasztás, mert segítségével nagyobb hangsúlyt kap porcelánhatású bőre, és szépen kiemeli a mosolyát.

Képek: Trae Patton/NBC/NBCU Photo Bank/Getty Images.

 

Gwen gyönyörű mosolya szinte alig érvényesül, ha halvány rózsaszín szájfényt visel. Vörös rúzzsal viszont elképesztően vonzza a tekintetet az arca, és még platinaszőke haja is sokkal ragyogóbbnak tűnik tőle. Egy meleg árnyalatú rúzzsal még a hidegebb, kékes színű ruhák sem fakítják a bőrét.

Képek: Daniele Venturelli, Jon Kopaloff/FilmMagic/Getty Images.

 

Számára a vörös rúzs mindenhez passzol. Szívesen kombinálja szexi cicasminkkel, és ezüstös ruhadarabokkal, de a színpompás szettjeit is előszeretettel bolondítja meg cseresznyepiros ajakhangsúllyal.

Képek: Gabe Ginsberg/FilmMagic, Raymond Hall/GC Images, James Devaney/GC Images/Getty Images.

 

A kilencvenes években is kedvelte a feltűnő, erőteljes rúzsokat, ám akkoriban inkább a mélybordó, barnás beütésű változatok voltak divatban, melyek szinte senkinek nem álltak jól. Később azonban rákapott a negyvenes évek hollywoodi glamúr stílusára, amelyben a selymes szőke loknik mellett a vörös rúzs is nagy szerepet játszott.

Képek: J. Vespa/WireImage, Margaret Norton/NBCU Photo Bank/NBCUniversal, SGranitz/WireImage/Getty Images.

 

Más sztárok is lelkesen alkalmazzák a vörös rúzsos sminktrükköt, hiszen ez a megjelenés sose megy ki a divatból. Salma Hayek duplázta a fiatalító praktikákat, amikor fiatalos frufruval és matt, skarlátvörös szájjal jelent meg egy interjú során. A szettje nagyon kifinomult volt, a fekete-fehér, zárt felső és masnis gallérral kombinálva azonban, talán túl konzervatívan is elsülhetett volna, ám az élénk rúzs teljesen feldobta a színésznő küllemét.

Képek: Vittorio Zunino Celotto, Toni Anne Barson/WireImage/Getty Images.

 

Amanda Seyfried nagyon ütősen választja ki a ruháit és a hozzá illő sminket: minden esetben tökéletes az összhang. Az egyszerű fekete ruha nem feltétlenül aratna akkora sikert egy natúr rúzzsal, vörös ajkak viszont felteszik a koronát az összeállításra. A piros szájfények és ajakrúzsok további előnyei közé sorolható, hogy kiemelik, és ragyogóbbá teszik a világos szemeket, így azokat már elég csak finoman hangsúlyozni.

Képek: Paul Morigi, Jon Kopaloff/WireImage/Getty Images.

 

Miley Cyrus széles mosolya szintén jobban érvényesül vörös rúzzsal megdobva. Habár a natúr árnyalatok is jól mutatnak az ajkain, a piros rúzs és a lágy loknik kombinációjával a negyvenes-ötvenes évek klasszikus megjelenését idézte meg az énekesnő, amivel igencsak felturbózta nőiességét.

Képek: Frederick M. Brown/FilmMagic, David M. Benett/Dave Benett/Getty Images.

 

Emma Stone vörös haja és barackos bőrszíne szinte fakónak tűnik a világosabb rúzsokkal. A vörös szín viszont felpezsdíti az arcát, és élénkebbé teszi a bőrét.

Képek: Taylor Hill/FilmMagic, George Pimentel/WireImage/Getty Images.

 

A vörös rúzs nagyon szexi tud lenni, ha szépen kerül fel az ajkakra, és jól harmonizál a smink és az öltözék árnyalataival. Ha megvan az összhang, ez az apró kis részlet képes eltörölni a fáradtság nyomait az arcról, ugyanakkor vonzza a tekintetet. Emiatt persze megvan benne a hibalehetőség, hiszen az élénk színek esetében feltűnőbb az élek elkenődése, ami lerombolhatja a smink stílusos eleganciáját. Ezért azokon a napokon, amikor piros rúzst dobsz fel, mindig legyen nálad egy kis tükör, hogy bármikor megbizonyosodhass róla, megmaradtak-e evés-ivás után a precíz kontúrok.

Kiemelt kép: Daniele Venturelli/Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés