A folyékony rúzs vibráló, élénk színfedést nyújt, de nem könnyű vele bánni. Egész másként kell használni, mint a hagyományos fajtát.

Az, aki valaha próbálkozott már a folyékony rúzzsal, jól tudja, hogy nem egyszerű precízen felkenni egy applikátor segítségével, különösen a matt verzióját. Száradás után szinte odatapad a szájhoz, amitől sokkal tartósabb, mint a kitekerős stift rúzs úgy általában, és a fedőképessége is kiváló, de pont emiatt nem árt rutinos mozdulatokkal felvinni az ajkakra, máskülönben hosszú percekig vakargathatjuk, maszatolhatjuk a beremegős széleket, azt pedig az előzőleg gondosan elkészített sminkünk bánhatja.

Az alábbi videó nagyon egyszerűen szemlélteti a folyékony szájfesték használatát, illetve azokat a trükköket, melyektől a végeredmény tökéletes lehet. A rúzs felvitele előtt ajánlott alaposan átradírozni, majd hidratálni az ajkakat, máskülönben összegyűlhet és megülhet a kiszáradt, cserepes bőrredőkben, ami nem nyújt szép látványt.

Nem baj, ha épp nincs otthon szájradír, hiszen megteszi a cukor, a méz, az olíva- vagy kókuszolaj, illetve a citromlé házi keveréke, mely nemcsak a megvastagodott bőrlemezektől szabadíthat meg, hanem világosítja is az ajkakat. Így még intenzívebb színhatás érhető el a folyékony szájfestékkel.

Még mindig nem a rúzsozás jön, előbb finoman le kell alapozni a száj felületét, hogy matt legyen, ezáltal egyenletesebben megtapadhatnak rajta a pigmentek, és élénkebb színhatást adnak. A blogger nem ken alapozót a szájára, nehogy a felesleg összecsomósodjon a rúzzsal keveredve.

Egy sminkszivacsot használ erre a célra, amivel belelapogatja az ajkaiba a rajta rekedt festéket. Bár ez így kényelmes megoldás, jobban belegondolva nem túl higiénikus, ezért mi inkább egy tiszta ecsetet vagy szivacsot javaslunk erre a célra.

Ha zsebkendőn keresztül porpúdert viszel fel a szádra ecsettel, nem kell attól tartanod, hogy sok lesz a felesleg. A folyékony festéket apró, de magabiztos mozdulatokkal érdemes szétoszlatni az ajkakon, belülről kifelé haladva. Az egyenetlen szájszélek eltisztázásához kúpos hegyű ecsetet és folyékony korrektort használ a blogger.

  • Megosztás:
hirdetés