A sztárok bőre sem tökéletes, noha a legtöbb fotón abszolút annak tűnik. A fények, a retus és a filterek teszik ragyogóan simává az arcot, a valóság ettől jelentősen eltér.

hirdetés

Habár manapság egyre több őszinte, filter és retus nélküli fotó kerül fel az internetes platformokra, a sztárokról többnyire tökéletes, alaposan átdolgozott képekkel lehet találkozni. Sokan hajlamosak azt gondolni a becsapós, szerkesztett fotósorozatok alapján, hogy a hírességek bőre bizony ragyogóan tökéletes, azonban a valóság nem feltétlenül ennyire hibátlan és csillogó.

A tökéletesség pusztán illúzió, ami a különböző fotómegosztó, videómegosztó platformok terjedésével egyre inkább hatalmába kerítette az embereket. Noha a legtöbben tisztában vannak azzal, hogy egy kis smink és néhány gombnyomással előidézett filter hibátlanná varázsolja a bőrt, az önbizalomra mégis rendkívül rossz hatással vannak a művi, szerkesztett képek.

Ezek a fotók őszintén mutatják meg, hogy bizony a sztárok bőre sem olyan tökéletes, mint amilyennek tűnik. Sokan az apró bőrhibák mellett még a bőr textúráját is eltüntetik, amitől teljes mértékben természetellenessé válik az összkép. A tökéletes képek láttán nem árt tisztában lenni azzal, hogy mindenki bőre – a híres embereké is – folyamatosan változik, és ez teljesen természetes testi reakció. Bár tény, hogy több pénzük van professzionális bőrkezeléseket, modern kozmetikai vívmányokat igénybe venni, a stressz, a kialvatlanság, az UV-sugárzás és a belső egyensúly felborulása az ő bőrükre éppúgy hatással van.

Sztárok bőre retus és filter nélkül

Az egyértelmű, hogy minden nő szeretne sugárzóan szép lenni, amihez a hibátlan bőr éppúgy hozzátartozik. Manapság rendkívül egyszerű eltüntetni a különböző bőrhibákat, ráncokat, de még a természetesen jelen lévő pórusokat is le lehet radírozni egyetlen mozdulattal. Egy mezei applikáció is elegendő ahhoz, hogy tükörsimává váljon bőr, még Photoshop-gurunak sem kell lenni a látványosan ragyogó arc megrajzolásához.

Habár a hírességek gyakran posztolnak magukról smink, retus és filter nélküli képeket, a magazinok továbbra is azt sugallják az emberek felé, hogy a sztárok bizony nem küzdenek semmiféle bőrproblémával. Sőt, az arcuk egyszerűen ragyogó és tökéletes. Mindig, bármilyen körülmények között. Ez azonban igencsak elferdíti a testünk működéséről alkotott képet.

A valóság ugyanis abszolút nem ennyire egyszerű. Pórusai mindenkinek vannak, a hibátlan összkép abszolút elképzelhetetlen, ugyanis a bőrnek mindenképpen van textúrája, ami a machinált fotókon cseppet sem látható. Amikor dehidratált a bőr, a felületén még láthatóbbá válnak az egyenetlenségek, ugyanígy feltűnőbbé válnak a pórusok, mimikai vonalkák a kor előreheledtával.

Jennifer Lopez simán posztol magáról filterek nélküli fotókat, mégis sokszor túlretusálják a róla készült anyagokat. A túlzott utómunkának semmi értelme, az énekesnő úgy szép, ahogy van.

Azt is fontos megjegyezni, hogy a sztárok a legtöbb esemény és fotózás alkalmával vastag, profi sminket kapnak, ami már eleve nagyban megváltoztatja a bőr és az arc megjelenését. A kontúrozással átalakulnak a vonások, a vastag alapozóréteg pedig sok-sok bőrhibát tesz láthatatlanná.

Erre még egy lapáttal rátesznek a jól beállított fények és az utólagos szerkesztés, a közösségi médiában közzétett fotókon jóformán tökéletes, hibátlan arcbőrrel láthatók az ismert nők, miközben a vörös szőnyegen bizony-bizony abszolút érzékelhetők az esetleges pattanások, kitüremkedések és ráncok. Ami teljesen természetes, hiszen mindenkinél változó, épp milyen állapotban van a bőre. Egy-egy pörgősebb időszak után az arc visszatükrözi a belső egyensúly felborulását.

Tulajdonképpen csak egy kattintás, s az arcbőr máris tükörsimának hat. Emiatt tűnik sokak számára hihetetlennek, pedig abszolút rendben van, hogy a szupermodellek és a híres színésznők, énekesnők bőre sem tökéletesen hibátlan. Kylie Jenner, Hailey Bieber, Rihanna vagy épp Eva Longoria sem úgy néz ki valójában, ahogy a profi fotókon fest.

A tökéletes bőr illúzióját ráadásul nem csupán az arcbőrre vetítve igyekeznek fenntartani a tökéletesre retusált és filterezett képek. Számos nő küzd pattanásokkal, bőrhibákkal a mellkas vagy épp a hát területén. Sokan pedig azt gondolják, a sztároknak nincs hasonló problémájuk. Rengetegen érkeznek kivágott, sokat mutató ruhákban a vörös szőnyegre. Mindeközben mások még a nyári időszakban sem merik kivillantani csinos alakjukat a ruha alól.

Rihanna egyáltalán nem foglalkozik az esetleges foltokkal és apró hibákkal, simán felveszi a hátvillantós ruhát, amivel sok-sok nőt motivál arra, hogy elfogadja önmagát és bőrének változásait.

A legtöbb hírességnek szemmel láthatóan semmi szüksége nem lenne retusra és filterekre, természetes valójukban éppen olyan gyönyörűek, mint a machinált képeken. Szerencsére manapság egyre többen vállalják naturális megjelenésüket, azonban a túlretusált fotók korszakának még mindig nincs vége.

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés