A híres nők gyakran veszik igénybe mesterfodrász segítségét, hogy felfrissítsék hajszínüket, ám vannak, akiket cseppet sem zavar az őszülő frizura. Nem takarják el az ezüstös szálakat, teljesen természetesnek veszik, hogy az öregedés őket sem kíméli.

hirdetés

Nyilvános szerepléseik előtt legtöbbször egy komplett csapat dolgozik a hírességek megjelenésén, különösen, ha vörös szőnyeges eseményre hivatalosak. Általában gondosan belőtt frizurával, stylist által összerendezett szettben, profi sminkben lépnek ki a nagyközönség elé, így sokan úgy gondolják, hogy külsejükön sosem hagy nyomot az élet, stresszes időszakban, sűrű elfoglaltságaik közepette is ugyanolyan jól festenek.

A legtöbben hajlamosak megfeledkezni arról, hogy bizony az idő múlásával járó változások a sztárokat is ugyanúgy érintik. Tény, hogy egyesek minden alkalommal meglátogatják a fodrászukat, mielőtt kilépnek a nagyközönség elé, hogy mindig friss és ragyogó frizurával jelenjenek meg, ám vannak, akik nem fedik el őszülő tincseiket a rajongók elől.

Híres nők, akiket nem zavar az őszülő frizura

A frizura fokozatos hamvasodása teljes mértékben természetes folyamat, s bármennyire is hajlamosak vagyunk idealizálni a sztárok életét és megjelenését, a szimpla hétköznapokon ők is éppen olyan átlagos emberek, mint amilyenek mi vagyunk. Persze életmódtól és genetikától is függ, hogy kinél mikor jelentkeznek az első ezüstösen csillogó tincsek, ám ötven év felett már nagyon sokan tapasztalják meg a változást.

Vannak olyan hírességek, akiknek fehér haját már teljes mértékben megszokta a nagyközönség, s nem is tudja másként elképzelni, kizárólag ősz hajjal. Ilyen például Jane Fonda, Helen Mirren vagy éppen Diane Keaton, akik hosszú évek óta büszkén vállalják a hófehér frizurájukat. Egy fokkal érdekesebb talán, amikor az őszülés még csak kezdetleges és nyomokban tapasztalható meg a hajzuhatagban, ugyanis ez az átmeneti időszak a legnehezebb a haj fokozatos színvesztése, fakulása során.

Amikor felbukkannak az első ősz hajszálak, sokan próbálják úgy viselni a frizurájukat, hogy ne látszódjon az ezüstösen csillogó rész. Amikor már látványosan kivilágosodnak a tövek, egyre gyakrabban kerül hajfesték a tincsekre, majd kezdődhet az ördögi kör, a gyorsan előbukkanó fehér hajtövek elrejtésének küzdelme. Sok nő három-hathetente festeti a frizuráját, vannak, akik két festés között színező spray-t használnak, hogy elodázzák az esedékes procedúrát.

A sztároknak valóban könnyebb dolga van, hiszen nekik mesterfodrászok segítenek abban, hogy minden egyes nap a lehető legtökéletesebb formájukat hozzák. De miért lenne csak az a tökéletes, ha az őszülés fedésbe kerül? Miért ne lehetne megmutatni, hogy ez a változás és átalakulási folyamat természetes? Néhány színésznő úgy gondolja, hogy ilyenkor sem kell rejtegetni magukat a nyilvánosság elől.

 

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parkert akkor fotózták először őszülő frizurával, amikor a visszatérő Szex és New York-sorozatot forgatták. Bár Hollywoodban a legtöbben úgy érzik, hogy a siker érdekében meg kell őrizniük fiatalságukat, és nem engedhetnek utat az öregedés jeleinek, a színésznőt és a stábot nem a hamvasodó tincsek érdekelték. Bebizonyították, hogy  Carrie Bradshaw ugyanolyan nőies és stílusos őszülő tincsekkel, mint amilyen szőke lobonccal volt.

A színésznő bátran vállalja, hogy az idő múlása bizony őt sem kíméli. Hosszú éveken át alakított egy örökké fiatal karaktert, egy ilyen szerepből pedig nem könnyű kilépni. Igyekszik megmutatni, hogy a fiatalos, sikkes és stílusos megjelenés nem a hajszínen áll vagy bukik, ősz tincsek ide vagy oda, egy nőnél a kisugárzás számít igazán.

Salma Hayek

Salma Hayek pár éve kezdett el őszülni, s amikor az első ezüstös tincsek láthatóvá váltak, rögtön posztolt egy smink és filterek nélküli fotót az Instagram-oldalára. Nem takargatta, hogy az idő múlása rajta is nyomot hagy, sőt, azt írta, hogy büszke ősz hajszálaira. Ez a hozzáállása azóta sem változott, határozottan és magabiztosan mutatja meg, hogy időről időre hamvasabb a frizurája.

A színésznő esetében talán még inkább feltűnő a változás, hiszen a sötét hajtónusában szó szerint ragyognak és csillognak a fehér és ezüstös szálak. Salma Hayeket ez egyáltalán nem zavarja, sőt, vicces üzenetekkel és posztokkal igyekszik másokat is arra motiválni, hogy vállalják fel az öregedéssel járó átalakulást.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow esetében nagyon szemfülesnek kell lenni, hogy az ember észrevegye az őszülő hajtöveket. A színésznő szőke tincseiben jóformán elvesznek az ezüstös szálak. A színésznő egyre ritkábban festeti a haját, az elmúlt időszakban pedig már a vörös szőnyegre is simán rálép egy látványosabb lenövéssel. A természetesség híve, cseppet sem zavarja az öregedés.

Jennifer Aniston

Jennifer Anistont szinte mindig szőkésbarna tincsekkel láthatja a nagyközönség, azonban a fokozatos őszülés, a lenövés a színésznő frizuráját sem kíméli. Valószínűleg nem különösebben zavarja az öregedés, hiszen az Instagram-oldalára simán posztolt olyan videót, amelyben egyértelműen látható az átalakulás nyoma.

Az őszülés egyébként az ő esetében sem feltűnő, ami leginkább a balayage festési technikának köszönhető. A szakemberek gyakran tanácsolják ilyenkor a melírozást, hiszen így ízlésessé tehető az átalakulási folyamat, a frizura sikkes és stílusos lesz.

Kiemelt kép és cikkfotó: James Devaney/GC Images/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés