Jennifer Lopez arcán enyhén szólva túlcsúszott a retus. Nem értjük, hogy miért volt szükség ennyi utómunkára a legújabb kampányfotókon.

hirdetés

Jennifer Lopez lehengerlő megjelenésével és tökéletes alakjával rendszerint szóba kerül. Igazi természetes szépség, akinek abszolút nincs szüksége művi beavatkozásokra. Szerencsés génekkel van megáldva, az idő múlása alig hagyott látható nyomot az arcán, bár ehhez az egészséges életmódjával és étkezésével is hozzájárul. Gyakran posztol magáról smink nélküli videókat és fotókat a közösségi média platformjain, abszolút felvállalja naturális megjelenését.

Szó szerint ontja magából a dögösebbnél dögösebb kampányokat, rengeteg fotózást vállal. A laza, vagány stíluselemek éppen olyan jól állnak neki, mint a nőies, kifinomult darabok. A róla készült képek általában cseppet sem tűnnek mesterkéltnek vagy túlzónak, bár volt már rá példa korábban, hogy kissé eltúlozták a vonalait némi képmanipulációval. Legutóbbi reklámfotóin azonban enyhén szólva túlszaladt a retus, az erőteljes utómunka miatt szinte alig lehet felismerni az énekesnőt.

Jennifer Lopez arcán megszaladt a retus

A különböző divatkampányok, de sokszor magazinfotók esetében is előfordul, hogy kissé túlfut az ízlésesség határán az utómunka. Nem egy híresség járt már úgy, hogy teljesen átdolgozták az arcát, Nicole Kidman és Charlize Theron is megtapasztalta már a Photoshop hatását, ahogy Anne Hathaway és Kate Hudson vonásait szintén túlsimították egy-egy fotózás alkalmával.

Nem titok, hogy a magazinokat és a kampányokat készítő kreatív csapatok szinte minden alkalommal machinálják a hírességekről készült képeket, hogy a végeredmény abszolút tökéletes legyen. Ám jó pár éve már az a tendencia, hogy a képek szereplője minél inkább megőrizze természetességét. Már nem trendi eltüntetni a bőr textúráját, közeli portrékon például gondosan ügyelnek arra, hogy a pórusok és a mimikai vonalak ne tűnjenek el.

Azzal semmi gond nincs, ha egy kicsit javítanak a fényeken és a kontraszton, ám amikor Jennifer Lopez elveszti bájos vonásait, bátran kijelenthetjük, hogy durván túlzásba esett a csapat a képmanipulációval. Erre tényleg semmi szükség nem volt, néhány fotón alig lehet felismerni az énekesnőt.

A kampányfotók egyébként Jennifer Lopez és a Revolve közös kollekciójára fókuszálnak, legalábbis elvileg. Noha a menő strasszos csizmák, a platformtalpú darabok és a csinos, nőies magas sarkú cipők tényleg lenyűgözőek, egyszerűen lehetetlen nem az énekesnő arcára figyelni. A fotós, Dennis Leupold dögös pózokban kapta lencsevégre a sokoldalú színésznőt, ám most még fantasztikus alakja sem vonja el a figyelmet a túlzásba vitt retusról.

A művi összhatásra valószínűleg a kontúros smink is rátesz egy lapáttal, amely manapság hihetetlenül trendivé vált. Jennifer Lopez imádja a naturális makeupot. A profi szakemberek gyakran használják az árnyalás technikáját az arcán, hogy még inkább kiemeljék előnyös vonásait. Tudjuk, hogy egy erős smink is elegendő ahhoz, hogy megváltoztassa az arc karakterét. Az élesen felvitt kontúrok, valamint a képmanipulációk kombinációja azonban már tényleg túllő a célon.

Nem csupán az arcvonásai tűntek el, a bőrének textúrája is kisimult. Bár nem valószerűtlen, hogy valakinek jóformán tökéletes és makulátlan arcbőre legyen, ez a mértékű simaság viszont már igencsak természetellenes hatást kelt.

Előfordul, hogy kicsit megszalad a kéz szerkesztéskor, de Jennifer Lopez esetében ezt abszolút érthetetlennek és szükségtelennek érezzük. Az énekesnő bármikor vállalja természetes, smink nélküli arcát, s noha egy divatfotózáson jól mutat az erős smink és a látványos összhatás, most tényleg túlzásba estek az utómunkával.

Kiemelt kép: Gilbert Flores/Variety via Getty Images/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés