Manapság könnyű megcsömörleni a közösségi médiában tálalt művi fotóktól, melyekről nem csak a túlszerkesztés, hanem a megjátszott, felvett szerep is messziről ordít. Az elmúlt években a tökéletesség hajszolásának egy egészen új dimenzióját ismerhettük meg, a beállított, előnyösre farigcsált képek láttán pedig sokan elbizonytalanodnak. Bár mindenki tudja, hogy nem a valóságot nézi, de olyan töménytelen mennyiségben zúdul ránk a hamis, vetített kép, hogy egy idő után óhatatlanul sérül a nehézkesen felépített önbizalom. Bár természetesnek kellene lennie, ma még kirívó, hogy egyes sztárok smink nélkül is vállalják arcukat, illetve retus nélkül posztolnak ki fotót magukról.

hirdetés

A tökéletes Insta-feedek világát éljük, ahol minden csupa cukormáz és flanc, azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy ezek a csodás fotók nagy eséllyel hatalmas háttérmunkán mentek keresztül. A retus szinte alap, a vastag smink pedig szokássá vált, még az otthon elkattintott képeken is szemet szúr. Noha a legtöbben pontosan tudják, hogy a legapróbb részletekig kifogástalan képek nem feltétlenül a valóságot tükrözik, az önbizalomra bizony hatással vannak a mesterkélt szelfik és életstílus-posztok.

A sztárok rendszerint szuperül mutatnak a fotókon, a vörös szőnyeges eseményeken szó szerint ragyognak, és a televízióban sem panaszkodhatnak a megjelenésükre. Sokan a közösségi médiában sem szeretnének csalódást okozni a rajongóknak, így minduntalan talpig sminkben és márkás, puccos holmikban pózolnak. Szerencsére vannak olyan híres nők, akik igyekeznek megmutatni az életük hétköznapi oldalát is. Üdítő érzés találkozni természetes, letisztult és egyszerű fotóikkal, a sztárok smink nélkül sokkal szebbek és közvetlenebbek, mint a retusált képeken, videókon.

Ők is használnak filtereket és szívesen sminkelik magukat, örömmel bújnak csinos ruhákba. Ezzel nincs is semmi probléma, hiszen a legtöbb nő szeretné jól érezni magát a bőrében. A gondot leginkább az jelenti, hogy sokan már teljesen belegabalyodtak a torzító filterek és retusáló alkalmazások hálójába, és nem szeretik viszontlátni valós arcukat. Néha nem árt emlékeztetni az agyat arra, hogy a machinált fotók eltorzítják a vonalakat, egy-két smink és retus nélküli szelfi bizonyítja, hogy a művi külsőt még mindig lekörözi a könnyed természetesség.

 

Ezek a sztárok smink nélkül is vállalják arcukat

Eva Longoria

Eva Longoria a Született feleségek című sorozatban mindig a tökéletes formát hozta. A kisportolt testalkat, gyönyörű smink, hibátlan frizura és a nőies luxusholmik sokat adtak hozzá az általa megformált karakterhez. A 47 éves színésznő mind a mai napig figyel az alakjára, sokat edz és imádja a finom sminket, a szép ruhadarabokat. Ennek ellenére gyakran emlékezteti követőit arra, hogy neki is vannak mackónadrágos, gyűrött pólós napjai, amikor vastag makeup hiányában az ő arcán is láthatóvá válnak a bőrhibák , ahogy az idő múlását éppúgy felfedezi önmagán a tükörbe nézve. A színésznő smink nélkül éppen olyan gyönyörű, mint filterekkel és kozmetikumokkal megfűszerezve.

Cindy Crawford

Cindy Crawford igazi élharcos a természetességet hangsúlyozó fotók népszerűsítésében. A szupermodell nem szégyelli, hogy az idő múlása az ő arcán is nyomot hagy, bátran vállalja valós kinézetét, smink és mindenféle filterek nélkül. Az ember lánya azt gondolná, hogy egy topmodell éppen úgy néz ki, mint a retusált fotókon, s való igaz, hogy az 56 éves Cindy Crawford lélegzetelállítóan gyönyörű, lássuk be, a tükörsima bőr igencsak távol áll a valóságtól.

Christy Turlington

Christy Turlington az a szupermodell, aki kifejezett utálja, ha retusálják a róla készült fotókat. Mindig igyekezett elkerülni a mesterkélt, művi hatást, szeretett volna naturális maradni. A modellszakmában persze ez nem olyan egyszerű, pláne a kilencvenes években jellemző fotószerkesztési technikák mellett, amikor roppant természetellenesre retusálták a modelleket. Az 53 éves Christy nem szégyelli, hogy ő is emberből van, az idő nyomot hagyott rajta is, ám elképesztően gyönyörű a smink nélküli fotókon.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez a mindig tökéletes, extra dögös bombázó hírében áll, akit bármikor lekaphatnak a lesifotósok, garantáltan nem fogja szégyellni megjelenését. A gyönyörű, 53 éves énekesnő azonban nem játszik rá a dívaszerepre, gyakran mutatkozik melegítőnadrágban, edzőholmikban és mindenféle flanc nélkül, így a közösségi médiás felületekre is sokszor posztol természetes, smink és filterek nélküli fotókat, videókat. Egyszerűen fantasztikusan néz ki!

Lady Gaga

Lady Gaga az az énekesnő, akit sokáig nem látott smink nélkül a rajongótábor. Mindig extravagáns, túlzó makeupban jelent meg a különböző eseményeken, a videóklipekről nem is beszélve. Az elmúlt időszakban hatalmas stílusváltáson ment keresztül, s noha még mindig ott rejtőzik benne a dögös, vadóc Gaga, rendszeresen jelentet meg magáról naturális, filterek nélküli fotókat. Nagyon jól áll neki a természetesség!

Ashley Graham

Ashley Graham nem csupán a smink nélküli arcát vállalja fel a közösségi médiában, a testének változásait éppúgy megmutatja követőinek. A plus size modell nem takargatja striáit, nem zavarja, hogy megereszkedett a bőre, és bátran vállalja fel a tökéletes tökéletlenséget. Fotói rendkívül motiválóak, természetesek és üdítőek.

Drew Barrymore

A 47 éves Drew Barrymore igazi természetes szépség. Charlie gyönyörű angyala rendszeresen posztol természetes, naturális fotókat és videókat a közösségi médiás oldalaira, nem takargatja a múló idő nyomait. Bátran mutatja meg, hogy otthon ő sem vörös szőnyeges kreációkban pihen. Egyszerű, hétköznapi holmikat visel, számára is a kényelem az első. Roppant motiváló a hozzáállása.

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

Cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés