Katy Perry arcán eléggé megszaladt a retus, gyakorlatilag úgy tűnik, mintha egy digitális mása pózolna a fotókon. Pontosan úgy fest, mint egy tökéletes porcelánbaba.

hirdetés

Katy Perry arcán durván túlszaladt a retus

Katy Perry mindig izgalmas reklámanyaggal mutatja be a legújabb cipőkollekcióját. A különleges darabok rendszerint lenyűgözik a rajongókat. Ráadásul nem csupán a lábbelik egyediek, a divatkampány minden alkalommal frappánsan körvonalazza, hogy milyen cipőtrendekre számíthatunk.

A cél valószínűleg most is ez volt, ám ezúttal egy kicsit túltolták a retust az énekesnő arcán. Pontosabban nem is kicsit szaladt meg az utómunka. Katy Perry gyakorlatilag felismerhetetlen a fotókon, úgy tűnik, mintha egy virtuális modell szerepelne a képeken.

Bár manapság már nem lepődünk meg azon, ha digitálisan konstruált influenszereket vagy modelleket látunk egy-egy divathirdetésben, hiszen a CGI forradalma nem csak a filmipart változtatta meg alapjaiban, itt szó sincs arról, hogy a márkatulajdonos énekesnőt lemodellezték volna digitális formában. Az utóbbi években több divatház is próbálkozott már a CGI-technológiával, a koronavírus időszakában az emberi kontaktok elkerülésének érdekében például sok márka virtuális show keretein belül mutatta be legújabb kollekcióját. A számítógéppel létrehozott modellek és ruhák évről évre megtévesztőbbek, manapság már abszolút becsapják a szemünket.

Ugyan a legújabb kampányfotókon nem Katy Perry számítógépes, virtuális mását látjuk, a túltolt retus miatt teljesen olyan, mintha egy digitális modell pózolna a képeken. A bőrének nincs textúrája, az éles kontrasztoknak köszönhetően pedig meseszerűen különül el a háttértől, amitől még inkább CGI-szerűnek tűnik az összkép. Ráadásul Katy Perry valódi arcvonásait is nehéz felfedezni a fotókon. A gyönyörű énekesnő úgy fest a képeken, mintha valaki a The Sims nevű játékban alkotta volna meg a karakterét.

A porcelánbaba-effektus mellett a tökéletesen megkomponált háttér is behúzza az embert, mintha egy virtuális világba csöppennénk. A koncepció önmagában érdekes és izgalmas, hiszen ahogy maga a kollekció, úgy a kampány is a retró részleteket és a modern világ hangulatát vegyíti egymással. Azonban Katy Perry megjelenése egyáltalán nem életszerű. Az már jó kérdés, hogy a túlzásba vitt retus és a meseszerű, megrajzolt hatás szándékos volt-e a szakemberek részéről, vagy pusztán csak véletlen mellényúlás történt.

A cipőkollekcióban egyébként különféle divatkorszakok keverednek. A diszkókorszak, az ütős westernstílus, a lázadó punk és a dögös pin-up hatásai egyaránt felfedezhetők a részletekben. A menő cipők és csizmák hihetetlenül izgalmasak, valahogy mégis háttérbe szorulnak a képi világnak, a koncepciónak, valamint a túltolt retusnak köszönhetően.

Kiemelt kép: Taylor Hill/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés