Az idő előrehaladtával egyértelműen megváltozik az ember, azonban Lindsay Lohan arca sokkal több mindenen megy keresztül, mint a természetes idősödés fokozatain. A 35 éves színésznő eredeti vonásait alig lehet felfedezni a fotókon, bájos külseje már-már a felismerhetetlenségig átalakult.

hirdetés

Nincs könnyű dolga annak, aki a kamerák kereszttüzében nő fel. Ha valakit fiatalon fedez fel a filmipar, számolnia kell vele, hogy a rajongók árgus szemekkel figyelnek minden apró változást, legyen szó frizuráról, alkati adottságokról, vagy akár az arcvonások átalakulásáról. Sok esetben ez a túlzott megfelelési kényszerhez vezethet.

 

Lindsay Lohan gyermekszínészként kezdte a pályafutását, így megjelenése egyértelműen sokat változott az évek során. Ám azt, hogy már lassan önmagára sem hasonlít, semmiképp nem magyarázza az idő múlása. Az utóbbi időben kívül-belül teljesen átalakult a színésznő. Egészségtudatosabb, kiegyensúlyozott életet él, és az Insta-profilját elnézve valóban megbékélt önmagával. Ám ehhez a belső békéhez egy teljesen más külsőt alakított ki magának, mintha egy egészen más nő nézne vissza a képeiről.

 

Lindsay Lohan arca olyannyira megváltozott, hogy szinte rá sem lehet ismerni

A közösségi média eltorzítja a valós kontúrokat

A közösségi média világában a filterek túlzó használata kicsit sem ritkaság. Sokan olyannyira túltolják a képek utómunkáját, hogy az teljes mértékben elmossa az eredeti kontúrokat, és gyakorlatilag kivehetetlenné válnak az arc eredeti vonásai. A sminkeléssel sem nehéz átrendezni a fizimiska arányait, megfelelő kontúrozási technikával az arc vékonyabb lehet, a csontok kiemelése megváltoztathatja a karaktert.

Szerencsére egyre többen posztolnak magukról smink nélküli, naturális fotókat, amivel igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy nincs szükség zseniális szerkesztőprogramokra és valóságtól elrugaszkodott hatást keltő filterekre ahhoz, hogy valaki szépnek és tökéletesnek lássa önmagát. Ám Lindsay Lohan a látszólag festékmentes, natúr fotóira is rápakol egy tonnányi szépítő effektet. Arcvonásai jóformán nem is látszódnak, az ikonikussá vált, bájos szeplőiről nem is beszélve.

 

A retus nem kíméli a színésznő arcát

Nem csupán a saját készítésű szelfiken mosódnak el eredeti vonásai. A filmekben, valamint divatfotókon egyaránt túlzásba viszik a retust Lindsay Lohan arcán. Bár nem ő az egyetlen, akinél utómunkát alkalmaznak a fotósok, nála olyannyira átesnek a ló túloldalára, hogy a színésznő szinte felismerhetetlenné válik a képeken.

 

A plasztikával is túlzásba lehet esni

A plasztikai sebészeti beavatkozások nem az ördögtől valók, jó érzékkel alkalmazva tényleg a harmonikusabb, esztétikusabb összképet szolgálják. Ráadásul egy-egy korrekció óriási segítséget jelenthet azok számára, akiknek valamely testi adottságuk miatt tartósan alacsony az önbecsülése. Sokan akár mentális problémákkal is küzdhetnek amiatt, mert elégedetlenek saját megjelenésükkel, vagy akár azért, mert nap mint nap sértésekkel kell szembenézniük egy-egy szépséghibájuk miatt.

Ám a plasztikai műtétekkel nagyon túlzásba lehet esni, egy idő után pedig már a visszájára sül el a folyamat. A szépészeti beavatkozások sorozata egyre inkább eltorzítja az arcvonásokat, így az összhatás kimondottan mesterkélt és túlzóan természetellenes lesz.

 

Ez történhetett Lindsay Lohan esetében is, aki valószínűleg nem egy műtétet vállalt be annak érdekében, hogy valaki egészen mássá formálja magát. Egy kevés botox, és szájfeltöltés önmagában nem is rendezné át a karaktert, ám több plasztikai beavatkozás már elemeiben bontja meg a természetes arckontúrt.

 

Lelki eredetű traumák is állhatnak annak hátterében, ha valaki teljes mértékben elégedetlen a külsejével. Mielőtt aprólékos átszabásra kerülne sor, érdemes ezeket tisztázni, illetve szakember segítségével feldolgozni, hiszen az is egyfajta rejtőzködés, ha valaki egy egészen más arc mögé bújik, akár a túlfilterezés, akár a plasztikai eljárások segítségével.

 

Kiemelt kép: Gareth Cattermole/MTV 2018/Getty Images for MTV/Theo Wargo/WireImage/Getty Images.

Képek a cikkben: Santiago Felipe/Raymond Hall/GC Images/James Gourley/Nathan Congleton/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés