Szakmájukból adódóan a modellek számos trendet kipróbálhatnak, szinte kaméleonként alakulnak át egy-egy divatbemutató vagy fotózás során, így mindenki elvárja tőlük, hogy mindennap stílusos szettben libbenjenek ki az utcára. Ám közülük csak kevesen tekintik igazán szenvedélyüknek az öltözködést, néhányan azonban nem csak a rivaldafényben törekednek a sikkes megjelenésre.

hirdetés

A divatvilág zárt berkeibe is betekintést nyernek a modellek, a színfalak mögött azonban többnyire megszabják a kinézetüket. A kifutón nincs lehetőségük az egyéni stílusuk érvényesítésére, egy kreatív csapat vagy maga a tervező válogatja össze számukra a szetteket épp az adott kollekcióból, amely bemutatásra kerül. A fotózások alkalmával pedig stylist tervezi meg az öltözékük minden apró részletét, a fodrász és a sminkes pedig teljesen a tervezett összképhez igazítja a megjelenésüket.

Igaz, lehetőségük van arra, hogy a divat minden impulzusát magukba szívják és az egyéni stílusukban kamatoztassák, nem minden manöken vagy fotómodell él ezzel a lehetőséggel, sokan szeretik leegyszerűsíteni a hétköznapi szettjeiket. Az igazán stílusos modellek között akad olyan, aki letisztult szettekben lép ki az utcára, de a bohókás, vintage hangulatú öltözékekért szintén jó páran rajonganak. Van, aki a vagány, lezser módit keveri a nőies elemekkel, és olyan is akad, aki stílusikon hírnevének köszönheti modellkarrierjét.

Stílusos modellek, akik kreatívan aknázzák ki a divat kínálta lehetőségeket

A jólöltözöttség fogalmába sok minden beletartozik. Egy szimpla garbó-farmer összeállítás is megkapó lehet harmonikus letisztultságával, míg a divatelemekkel való kreatív zsonglőrködés szintén sikkes összképet teremthet egyedi esszenciájával.

 

Nem csak a kifinomult nőiességet szem előtt tartó öltözék lehet stílusos, ezek a modellek például nagyon különböző módon értelmezik a divatot. Pont ez a lényeg, hiszen egy-egy trend nem más, mint eszköztárak halmaza, melynek részleteit mindenki a saját, egyéni ízlésén keresztül szűri meg, hogy kifejezze önmagát.

 

Kiemelt képek: Edward Berthelot, Melodie Jeng/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés