A londoni divathét mindig izgalmas divatcsemegékkel szolgál, ám nem csak az extravagáns – gyakran színpadi jelmeznek is beillő – öltözékek bukkannak fel a vendégek sűrűjében, hanem stílusos szettek is felsorakoznak az utcákon a divatbemutatók környékén.

hirdetés

A nemrég megtartott londoni divathét rengeteg márka és tervező munkáját mutatta be az ötnapos rendezvénysorozat keretében, ám ilyenkor az utcákat is ellepik a stílusos vendégek, így a kifutókon kívül éppúgy megszaladnak bőven a kreatív és trendi szettek.

Az Egyesült Királyság számos híres tervező és modell hazája, de az is köztudott, hogy meglehetősen eklektikus divatkultúrát tudhat a magáénak. London egyfajta olvasztótégelye az extrém és vintage trendhullámoknak, a divatbemutatók vendégei is annyira változatosan értelmezik a különféle irányzatokat, hogy kívülről szemlélve azt gondolhatnánk, valamilyen fesztiválra érkeztek a kreatív szereléseikben. Nem egy globális trend, inkább az egyéni stílus és az egyediséget tükröző hangulat határozza meg résztvevők megjelenését.

Bár akadtak páran, akik az eleganciára törekedtek, a nagy többség a meghökkentő fazonpárosítások mellett döntött. Azért nőies összeállításokban sem volt hiány a nagyszabású eseményen, de főként retró és vagány stílusú öltözékekre volt példa.

Stílusos szettek az utcáról: így jelentek meg a londoni divathét vendégei

Hírességek, influenszerek és persze a divatszakma érdekeltjei is ellátogattak a jövő tavaszi kollekciókat, trendeket szemléltető eseményre, így meglehetősen vegyes volt az utcakép a divatbemutatók környékén. A helyszín több pontján kattogtak a fényképezőgépek, ennek köszönhetően pedig számos izgalmas street style fotó született.

 

Igyekeztünk a valóban hordható, a legkevésbé sem megbotránkoztató összeállítások közül válogatni, hiszen igazán ízléses, nőies és laza szettek is felbukkantak a londoni divathéten.

Kiemelt képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés