Hogy milyen irányzatokat, fazonokat és színeket hoz magával a tavaszi divat, arról teljes képet nyújtanak a friss kollekciók, ám egy-egy divathét nem csak arról ad képet, hogy mit fogunk viselni a következő szezonban. Az eseményre érkező vendégek szettjeiből éppúgy ihletet lehet meríteni.

hirdetés

Nemcsak a Budapest Central European Fashion Week, hanem világszerte számos divatesemény zajlott januárban, Párizsban a haute couture tavaszi-nyári kollekciókat, Milánóban pedig a férfidivat következő őszi-téli repertoárját szemlélhették meg az érdeklődők.

Ilyenkor a bemutatók környékét ellepik a rendezvényre érkező vendégek, akik igyekeznek mindig egy lépéssel a trendek előtt járni. Most januárban több divathét zajlott, de mindegyiknél megfigyelhető volt, hogy a csípős idő ellenére már a tavaszi divat trendjeit sütötték el a látogatók.

Influenszerek, divatszakemberek, sztárok, buyerek és divatrajongók lepték el az utcákat, a róluk készült street style fotók pedig legalább annyi inspirációt adhatnak a tavaszi szettek összeállításához, mint mondjuk, az új irányzatokat felvonultató kollekciók.

Képeken a tavaszi divat egy kicsit másképp: egy-egy divathét rengeteg stílusötletet adhat

A street style fotókból éppúgy, mint az idei tavaszi-nyári kollekciókból, kitűnik, hogy elképesztően sokrétűek az újonnan befutó trendek. Sőt, a jól bevált stílusfűszerektől sem kell még elbúcsúznunk, a bőrhatású anyagok, a műszőrmék továbbra is nagy hangsúlyt kapnak majd. Ám, hogy miként fogjuk viselni a friss divatjegyeket, ahhoz sokféle inspirációt nyújthatnak a divatheteken megjelent, sikkes és menő cuccokba öltözött vendégek.

 

A képekből kitűnik, hogy a bőrhatású anyagok kombinálása különösen divatos lesz tavasszal, ahogy a kék, illetve a barna tónusai szintén nagy figyelmet kapnak majd. A francia sikk egyre inkább a múltidéző eleganciából táplálkozik, ez a vonal pedig még határozottabbá válik a következő szezonban.

A legmenőbb stílusmixek az elegáns és lezser irányzatok, valamint a maszkulin és feminin divatjegyek keveréséből állnak, de a színblokkokkal ugyancsak bátran lehet játszadozni. A tavasszal megszokott virágminták ezúttal nagyon sokféleképpen megjelenhetnek az öltözékekben, a virágrátétek, a 3D-s díszítések, valamint az akvarellmotívumok úgyszintén felbukkanhatnak a táskákon és a ruhákon. A harmincas-negyvenes évek divatja is középpontba kerül idén, a fémszínek, a csillogó rojtok modern formában bukkannak fel a különféle kreációkon.

A tavaszi divat lényege abból áll, hogy az eltérő trendek szabadon keverhetők egymással, erre pedig rengeteg példát hozott egy-egy divathét, az alapelv ugyanis a vendégek öltözékeiben éppúgy visszaköszönt.

Kiemelt képek: Christian Vierig/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés