Sophie Marceau a francia stílus megtestesítője. Sohasem mesterkélt a megjelenése, a vörös szőnyegen is önmagát adja, és az egész öltözékét áthatja az a fajta hanyag elegancia, amit úgy általában a francia nőknek tulajdonítanak. Ám érezhető, hogy ő nem rájátszik, hanem egyszerűen a lényéből fakad, pont úgy, mint a szépsége.

hirdetés

A leghíresebb divatfővárosban, Párizsban született a színésznő, így valószínűleg már gyerekként magába szívta a francia sikk kvintesszenciáját. Pályájának érdekessége, hogy egészen véletlenül keveredett a filmipar látókörébe. Nyári munkára szeretett volna jelentkezni egy reklámfotózásra, azt azonban álmában sem gondolta volna, hogy a róla készült képek alapján szereplőválogatásra hívják egy filmhez.

Az 1980-ban debütált, ikonikus Házibuli, franciául La Boum című alkotás volt az, melynek 13 évesen kapta meg a főszerepét. A film nem csak Franciaországban, hanem világszerte nagy sikert aratott, a Házibuli második részének leforgatása után pedig megkapta a César-díjat.

Így hivatalosan is ő lett a nyolcvanas évek legígéretesebb tehetsége, akire mindenki felfigyelt. Később a drámai szerepek is megtalálták, a színpadon és filmes alkotásokban egyaránt.

Sophie Marceau és a francia stílus

Az 54 éves, kétgyermekes színésznő nem misztifikálja túl a külsőségeket, mindig nőies a megjelenése, de nála ez zsigerből jön. Bár szereti hangsúlyozni az alakját, sohasem erőlködik azon, hogy szexi legyen, az ő esetében csak úgy megtörténik, mindegy, hogy épp nincs rajta smink, vagy azt a látszatot kelti a frizurája, mintha csak úgy sebbel-lobbal összefogta volna a küszöböt átlépve, miközben az ajtót csukta be maga mögött.

Ő az, aki nem csináltat díszes manikűrt egy-egy gálaest kedvéért, vagy szimpla copfot visel a vörös szőnyegen. Nem ken fel fényvisszaverő sminket, hogy ne látszódjanak a fotókon a szemkörnyéki szarkalábai, mégis mindig lehengerlően tökéletes.

Legutóbb Cannes-ban, a filmfesztivál délutáni sajtótájékoztatóján villantotta meg hanyag eleganciáját. A színésznő egy dombormintás fehér ingben, egy klasszikus farmernadrágban, és magas sarkú szandálban jelent meg.

 

Egyesek szerint semmi festéket, mások szerint leheletfinom sminket viselt, de a megjelenése szempontjából ez mindegy is, hiszen elképesztően jól nézett ki szélfútta frizurájával, feltűrt ujjú ingjében és hatalmas napszemüvegében.

A fehér szín nagy kedvence, többnyire feketével kombinálja, ahogy azt Cannes-ban is tette, a vörös szőnyeges bevonulás alkalmával. A fekete-fehér olyan aduász a tarsolyában, amit gyakran elsüt, de nem csak akkor, ha szolidan elegáns szeretne lenni.

Francia nő lévén, Sophie Marceau imádja a laza kényelem és a nőies elegancia határán meghúzódó darabokat, így gyakran kap fel magára karcsúsított, bő szárú overallt, vagy lezser blézert, inggel összeboronálva.

Akár a mindennapi, akár a gálamegjelenéseit nézzük, egyszerűen csak sikkes, úgy, ahogy van! Az elmúlt hat évből válogattuk össze azokat a szetteket, amiket imádtunk rajta!

Kiemelt képek: Samir Hussein/Wirelmage, Pascal Lionel Hahn/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés