Ha valakiről nehéz snassz képeket készíteni, az Sacrlett Johansson, akinek talán csak a túlzásba vitt retussal lehet elrontani a megjelenését. Most ez szerencsére nem történt meg, az amerikai Marie Claire különösen ügyelt a retró hangulatra.

hirdetés

A nyolcvanas években a nők nem az internetről értesültek a divatújdonságokról, így a magazinposzterek különösen nagy jelentőséggel bírtak. Szinte nem volt olyan kamaszlány, aki ne gyűjtötte volna a jól sikerült összeállításokat, sokan még fotómontázsokat is készítettek az ideáljaikról a naplójukba. Ezt a feelinget eleveníti fel az amerikai Marie Claire 2020-as téli kiadása.

Azokban az időkben a hollywoodi stílus volt a non plus ultra, ami elérhetetlen extravaganciát, csillogást és eleganciát vetített a divatkóstolgató hölgyek elé. A fekete-fehér, tüllös, pöttyös, és flitteres öltözékek az első bálozók vágyálmai voltak, hiszen a vörös szőnyegen többnyire ilyen szettekben láthatták a talpig sikkes sztárokat.

Scarlett Johansson lubickol a retró stílusban

A 35 éves színésznő szinte adja magát a nosztalgikus hangulatú fotózásokhoz, hiszen olyan, mint egy kaméleon, és ez nem csak a filmvásznon igaz rá. Ha valakinek, neki biztosan jól áll az old hollywoodi glamúr, és a végzet asszonya szerep, ami még inkább kidomborítja ellenállhatatlan nőiességét.

A negyvenes-hatvanas években éppúgy el tudnánk képzelni lágyan ondolált frizurával, mint a nyocvanas évek dívájaként, ahogy a Marie Claire fotói tálalják. Scarlett Johansson nem egyedül jelenik meg a csodás képeken, a többször elhalasztott premierű, de jövőre bizonyosan bemutatásra kerülő Black Widow – Fekete özvegy – másik színésznője, Florence Pugh is szerepel a montázsos anyagban. Ezzel nem csak a sokak által várt akciófilmnek, hanem egy füst alatt a jövő évi divatnak is hírverést korbácsolnak, méghozzá roppant stílusosan.

 

Quentin Jones képein a nyolcvanas évek trendjegyei mosódnak össze a modern és klasszikus irányzatokkal, mindezt egy naplószerű, művészi fotómontázsba helyezte a kreatív csapat. Két stylist dolgozott azon, hogy a nosztalgikus hangulat szinte bekússzon az ember bőre alá, libabőrös déjà vu-t okozva. Molly Dickson és Cher Coulter a Saint Laurent, a Versace, a Giambattista Valli, és a Dolce & Gabbana repertoárjából válogatta össze az elegáns és bohókás dívaszetteket.

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

Képgaléria képei: Quentin Jones/Marie Claire US.

  • Megosztás:
hirdetés