A klasszikus, visszafogott estélyi ruhák taroltak idén a vörös szőnyegen, de a színes, extravagáns estélyi kreációk között is akadtak elragadó darabok. Rosszul tette, aki most feltűnően kirívó, vagy meghökkentő ruhakölteménnyel kívánta magára vonni a figyelmet, mert inkább a kevesebb több elve érvényesült az Oscar rangos eseményén.

hirdetés

Február 9-én, vasárnap este lezajlott Hollywood legfényesebb filmes díjátadó ünnepsége, az Oscar-gála. A fotósok kereszttüzében bevonuló sztárok ruháit most is legalább akkora figyelem övezte, mint a gazdára találó díjakat.

Renée Zellweger volt az Oscar-gála legstílusosabb színésznője

Úgy tűnik, idén a klasszikus fekete és fehér elegancia vette át az uralmat – többen például letisztult vonalvezetésű estélyi ruhát választottak az eseményre. A vintage és az old Hollywood stílus úgyszintén előtérbe került, és természetesen a csillogó felületek sem hiányoztak.

Ám az döntött jól, aki a feltűnő részleteket egyszerű szabással ellensúlyozta, és a sminkjénél is a harmonikus összhangra törekedett. Jó látni, hogy a klasszikus nőiesség ismét óriási népszerűségnek örvend, és a modoros, színpadias megjelenések helyét a könnyed, természetességet sugalló elegancia veszi át.

 

Nem Renée Zellweger volt az egyetlen, aki hófehér estélyi ruhában jelent meg a vörös szőnyegen, de testhezálló, Armani Privé-kreációjában kétségkívül olyan kecses volt, mint egy látomás. Az Oscar-nyertesek listáját itt láthatod.

Kiemelt kép: Jeff Kravitz/FilmMagic/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés