Marilyn Monroe volt korának legnagyobb szexszimbóluma, és ezért a státuszért sokat is tett. Elsősorban a megjelenésével vonta magára az emberek figyelmét, aminek legfontosabb eleme a sminkje volt.

Sminkesével, Allan „Whitey” Synder-el több évig kísérleteztek a tökéletes look megalkotásán, ami kétségtelenül a művésznő ikonikus megjelenésének záloga lett. Alapja a tökéletes, egészségtől ragyogó bőr volt, aminek eléréséhez vazelint használt hidratálóként. Ezen kívül nagy kedvencei voltak még a magyar Ernő László kozmetikumai, amiket az akkori Hollywoodi elit széles körben használt.

Marilyn sminkjének elkészítése 3 órát vett igénybe

Nagyon figyelt, hogy az arca megőrizze természetes fényét, ezért az alapozó fölé Whitey csak leheletnyi púdert rakott. A szemöldökét magasan íveltre rajzolta, amivel a célja az volt, hogy még nagyobb hangsúlyt kapjon Marilyn szeme. A fehér színnek nagyon jelentős szerepe volt a szemsinkben, ezzel ugyanis még tágabbra lehet nyitni a tekintetet. A legtöbb belőle a belső szemzug és a szemhéj belső felére, valamint a vízvonalba került. A tusvonalon kívül műszempillát is használt, de csak a szempillák külső felén, amivel hosszan íveltre tudta nyújtani a szemét.

A mélyítővonalat barnával hangsúlyozta, amivel mélységet adott a tekintetének. Legnagyobb trükkjének számított, hogy az alsó szempillatövek közepétől kifelé indulva barna szemhéjpúderrel tusvonalat húzott. Ezzel azt az illúziót keltette, mintha Marilyn felső szempillái árnyékot vetnének az alsókra.

A komplett smink elkészítése három órát vett igénybe, amiből a tökéletes ajkak megrajzolása is kivette a részét. Mindig egy árnyalattal sötétebb kontúrceruzát használt, de rúzsból is többfélét. A száj külső felére sötétebb, belső részére világosabb árnyalatot vitt fel, ami optikailag sokkal teltebbnek mutatja az ajkakat. Ezt több rétegben ismételték, majd szájfénnyel növelték a hatást.

Az alábbi videóban ennek a sminknek az elkészítésére láthatsz remek példát, egy picit egyszerűsített változatban. Az biztos, hogy még mindig nagyon dögösen mutat, ugyanakkor modern hatású és bármikor bevethető.

 

Főkép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés