Idén ősszel a vastagabb anyagok, kötött textúrák és a bőrből készült darabok számítanak az öltözködés kötelező elemeinek. A Dolce & Gabbana őszi-téli kollekciója zömében ilyen ruhadarabokat tartalmaz, amelyek egytől-egyig megbolondítják a megjelenést a hűvösebb hónapokban.

hirdetés

Az olasz divatház nem mellőzi a túlzásokat, a vezető tervezőpáros kifejezetten kedveli a feltűnő mintázatokat és a különleges anyaghasználatot. A kiegészítőik sokszor hatalmas méretűek, és szinte már állandó motívumként jelenik meg náluk a rózsa, ami mondhatni, összenőtt a Dolce & Gabbana nevével. A kollekcióik mindig nőiesek, melyek rendszerint a finom érzékiséget elegyítik a tradicionális olasz stílusjegyekkel és az extravagáns eleganciával.

A Dolce & Gabbana tudja, mi a sikkes őszi megjelenés alapja

Az új kollekciójukban azonban háttérbe szorultak a valódi olasz életérzést reprezentáló darabok, és a mélyebb színárnyalatok, vastagabb anyagok kerültek előtérbe. Természetesen megbolondítva egy kis extrával, hiszen a csipkekombiné még ősszel sem maradhat ki a repertoárból. Domenico Dolce és Stefano Gabbana letisztult gyűjteményét a bőrszerű anyagok, a kötött kardigánok és a tweedkabátok jellemezik.

Idén nagyok sikkesnek számítanak a bőrhatású vagy bőr ruhadarabok, ezért az efféle szoknyákat sem érdemes kihagyni a sorból. Kardigánnal viselve nem csak sikkesek lesznek, de még fázni sem fogsz bennük.

Ez a kabát a hagyományos motoros dzsekinek a továbbfejlesztett változata. Az izgalmas darabhoz a modell szűk nadrágot visel, így nem kelt túlságosan oversize hatást.

Sokszor a legegyszerűbb szettek a leglátványosabbak. A farmer és a garbó párosítása eleve telitalálat, majd mindezt megbolondították a tweedkabáttal és a mintás csizmával. Ebből is jól látszik, hogy pár különlegesebb kiegészítővel remekül feldobhatóak a megszokott alapdarabok.

Itt is a tweedkabát teszi izgalmassá a szerelést, amelyet nagyszerűen kiegészít a csizma.

A gyapjúszoknya tökéletes téli viselet, hiszen egyszerre meleg és sikkes. Ez a fazon pedig még az alakot is karcsúsítja optikailag.

A Dolce & Gabbana elkészítette a hagyományos kampányképeket is, természetesen a szokásos koncepcióban. Itt a modellek már merészebb szetteket viselnek, ám a kötött anyag ugyanúgy nagy hangsúlyt kap.

 

Kiemelt kép: Victor Boyko, Estrop/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés