A nyolcvanas évek trendjei ismét felbukkantak az utcai divatban, alaposan felrázzák a megjelenést. Ezekkel a stílusrészletekkel nem lehet hibázni idén.

hirdetés

A divat elképesztő hullámzását nem egyszerű követni, pláne idén, amikor rengeteg retró stílusrészlet bukkant fel az aktuális trendek között. A menő darabok forgatagában szinte elkerülhetetlen a modern, illetve régi fazonok keveredése, ám a stílusmixeknek köszönhetően sokkal izgalmasabbá, eklektikusabbá vált a hétköznapi öltözködés. A nyolcvanas évek trendjei erőteljes hatást gyakoroltak a 2024-es évre, vannak olyan darabok, amelyek határozottan vezetik a népszerűségi listákat. Itt az ideje szétnézni a szekrényben!

A nyolcvanas évek trendjei ma is népszerűek

Válltömés

Noha a válltömés mind a mai napig megosztónak számít a divat kedvelői között, alakformáló hatását és erőteljes, markáns megjelenését nem lehet vitatni. Elképesztően előnyösen formálja a sziluettet, látványosan karcsúsítja a derékvonalat, ennek köszönhetően pedig szuperül hangsúlyozza a nőies vonzerőt.

Kissé maszkulin hatása miatt nem volt a legkedveltebb fazon a nyolcvanas években, azonban rendszerint visszatér az aktuális trendek között, amit egyértelműen sikkes megjelenésének köszönhet. A nyári ruhákban ugyanúgy alkalmazható a vállszélesítő hatás, nem csupán a blúzokban és a blézerekben bújhat meg a tömés.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Neonszínek

Az izgalmas és feltűnő neonos árnyalatok idén háttérbe szorultak a pasztelltónusok mellett, ám a nyolcvanas évek hangulatát idéző pink, narancs és zöld nem tűntek el a süllyesztőben. A menő nyári ruhák között abszolút feltűnnek a rikítóbb verziók, ráadásul a szezonban az sem túlzás, ha összeboronálod őket.

Nem szabad megijedni a kirívó daraboktól, a nyári időszak simán elbírja a neonszíneket, ráadásul ha nyolcvanas évekbeli kiegészítőkkel kombinálod az izgalmas ruhákat, garantáltan úgy festesz majd, mintha egy retró divatmagazinból léptél volna ki.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Hajpántok

A csinos fejpántokért mindenki odáig volt a nyolcvanas években, és nem csupán a praktikusságuk miatt. Sokan kendővel kísérleteztek, míg mások a hajráffal trükköztek, a lényeg az volt, hogy a loknis frizurát még izgalmasabbá tegyék. Kiengedett hajjal és klasszikus copf mellett éppúgy remekül mutatott.

Idén újra visszatért a nyolcvanas évekből a sikkes hajpánt, ami látványosan felrázza a hétköznapi megjelenést. A legjobb, ha az árnyalatai visszaköszönnek a ruhában is, így minden részlet alaposan átgondolttá válik. Az alapszabály: minél színesebb, annál jobb!

Kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

Farmerruhák

A nyolcvanas években minden menő volt, ami farmer. A nyári szezonban mindenki farmerruhákban flangált, s a csinos kis darabokkal idén sem lehet mellényúlni. A legdivatosabbak az egyenes fazonok, amelyek egyszerre vagánnyá, sportossá, mégis nőiessé teszik a megjelenést.

Szandálokkal, sportcipőkkel vagy magas sarkú papucsokkal is kombinálhatod, ám maga a farmerruha abszolút elviszi a show-t. A kiegészítőktől függően egészen át tud alakulni, remekül alkalmazkodik a személyiséghez és az egyedi stílushoz.

Képek: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot/Streetstyleshooters/Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés