Az ünnepek alatt a legtöbb embernél kicsit háttérbe szorul a mozgás és az egészséges étkezés. Ám ilyenkor is érdemes odafigyelni a vonalakra, ebben nagy segítségedre lesz ez a táncos edzés.

hirdetés

A kevésbé megterhelő mozgásformákat – mint amilyen a zumba vagy az aerobik – sokan alábecsülik, és úgy gondolják, hogy nem dolgoztatja meg a testet, ellentétben a futással. Pedig a jól összeállított gyakorlatsor nagyon hatékony lehet.

Táncos edzés a fitt alakért

Ez az edzés kifejezetten azoknak készült, akik formásodni szeretnének, viszont a hagyományos kardió mozgást unalmasnak találják. Csupa olyan gyakorlatból áll, amelyek megemelik a pulzust, így a szervezet elkezd több energiát felhasználni, és beindul a zsírégetés.

A teljes testet átmozgatja, de mindezt vidáman, táncos mozdulatokkal teszi, ami azért nem mellékes. Nem annyira megterhelő, így az ünnepek alatt is elvégezheted, anélkül, hogy túlságosan igénybe venné a szervezeted. A dinamikus zenék szintén hozzájárulnak a jó hangulathoz, ezért a torna befejezése után biztosan feltöltődsz majd energiával.

Otthon, akár a nappaliban nekiláthatsz, és semmire nem lesz hozzá szükséged. Jótékony hatását már pár alkalom után érezni fogod, hiszen sokkal fittebb leszel, valamint a jókedv sem kerül majd el. Az ünnepi lakomák után pedig kifejezetten felfrissíti majd a szervezeted ez a 30 perc, ami újra berúgja az ellustult anyagcsere motorját. Ha a januárt megújulással szeretnéd kezdeni, akkor a súlyvesztés elkezdéséhez pont kiváló.

Edzés előtt és utána is fontos a megfelelő bemelegítés, illetve a nyújtást se hagyd ki, mert így kerülheted el a legkönnyebben a sérüléseket. Természetesen, a valóban látványos eredményhez elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás és folyadékbevitel.

Amint túlvagy az eszem-iszom, dínom-dánom időszakon, próbálj meg rostban, vitaminokban, értékes tápanyagokban gazdag étkezést folytatni, és kerüld az üres kalóriákat. A mozgásnak is rendszeresnek kell lennie, a feszesedés érdekében pedig  érdemes a súlyzós edzéseket aerob mozgással kombinálni.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés