A pilates előnye, hogy otthon, eszközök nélkül végezhető, és speciális gyakorlatai a gerincet kímélve fejlesztik, erősítik még a ritkán megdolgoztatott izomzatot is. A combot és feneket feszesítő mozdulatsorok határozottabbá teszik a kontúrvonalakat, ezáltal lefaragnak néhány centit az említett testrészek kerületéből.

hirdetés

A kardióval elért súlycsökkenés még inkább fokozható olyan pilates-gyakorlatokkal, melyek a mélyizmokat úgyszintén munkára fogják, és célzottan formálják a problémás testterületeket, mint a csípő, a fenék és a combok. Mivel az izomstimuláció az anyagcsere-folyamatokra is pozitív hatást gyakorol, elősegíti a fogyást, de leginkább kerületcsökkenést tapasztalhatsz az alaposan megdolgoztatott testtájékokon.

Amikor az izomfejlődés hatására a kontúrok feszesednek, akár egy-két centivel keskenyebbé válhatnak az érintett területek, hiszen ez a folyamat összehúzza a sziluettet.

A felpuhult, renyhe testrészek szélesebbnek, terebélyesebbnek tűnnek, ezért a zsírégető edzések mellett érdemes időt szánni a formáló, erősítő gyakorlatokra. Ahhoz, hogy beinduljon a súlyvesztés, ennél a tornánál intenzívebb testmozgásra is szükséged lesz, és persze az egészséges, kiegyensúlyozott, izomfejlődést segítő táplálkozás éppúgy lényeges.

15 perc feszesítő pilates, ami a feneket és a lábakat formálja

A pilates a testtudatos mozgáson alapszik, és elsősorban a törzsizomzatot erősíti, melyek stabilizálják a gerincet. Így nem csak a testtartáson javít, hanem a megfelelő légzéstechnikával kiegészítve a mélyebb izomcsoportokat is munkára tudja fogni. A lassú mozdulatsorok elsőre túl könnyűnek tűnnek, de a kitartott gyakorlatok igencsak igénybe veszik az izmokat.

Többszöri ismétlés után érezni fogod, ahogy felmelegednek a célba vett területek, és bizony többször erőlködnöd is kell majd, ha helyesen végzed a feladatokat. Végezd el a gyakorlatsort hetente kétszer, dinamikus edzésekkel kiegészítve, és érezni fogod a változást.

 

Fontos, hogy ne kapkodd el a mozdulatokat, mert nem a gyorsaság a lényeg, és úgy nem túl hatékonyak. Kikapcsolódás, stresszoldás gyanánt is beválik a pilates edzés, hiszen mindvégig csak a testedre és a légzésedre tudsz figyelni, a lassú, kimért mozdulatsorok pedig hihetetlenül lenyugtatnak.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés