A kor előrehaladtával minden nő külső és belső változásokon megy keresztül, ez a folyamat egyeseket kevésbé, míg másokat jobban megvisel. Bár az öregedés nem csak külső jelekben mutatkozik meg, számos felmérésből kiderül, hogy az őszülés és a szembetűnő ráncok megjelenése sok nő önbizalmát lerombolja, legfőképpen azért, mert a belül megőrzött fiatalos énképük nem tud azonosulni ezekkel a külső változásokkal. A gyönyörű ötven év feletti, ősz hajú divatmodell elképesztően inspiráló személyiségével bárkinek erőt adhat az önelfogadáshoz.

hirdetés

Az énképet nem csak a belső tulajdonságok és értékek alakítják, mindaz, ahogy a saját testünkhöz viszonyulunk, illetve amit a külső megjelenésünkről gondolunk, éppúgy beleszól abba, hogyan látjuk önmagunkat. Sokan számolnak be arról, hogy az öregedés olyan érzés számukra, mintha halványodnának, és társadalmi szinten is egyre inkább láthatatlanokká válnának.

Gyakran ez a nyomasztó érzés táplálja azt a téves feltevést, hogy a belső értékek csak akkor juthatnak érvényre egy nő esetében, ha görcsösen igyekszik megőrizni fiatalkori megjelenését, és örök harcban áll a múló idővel. Arról azonban sokan megfeledkeznek, hogy a kortalan nőiesség és vonzerő nem kizárólag a feszes bőr és a jól karbantartott alak függvénye. Az öregedés nem a ráncokkal kezdődik, számos belső folyamat és hormonális változás zajlik le fokozatosan a szervezetben, mire az első szembetűnő jelei láthatóvá válnak.

Még mindig kevés tanulmány foglalkozik azonban azzal, hogy az idősödés pszichés, lelki szintű változásokkal is jár. Sok múlik tehát azon, hogy ki hogyan dolgozza fel a külső és belső átalakulást. Lehet ez ugyanis egy személyiséget gazdagító fejlődés ahelyett, hogy hanyatlásként gondolunk rá. A személyiség hatalmát kevesen említik az úgymond „szépen” öregedő, kortalan kisugárzású emberek kapcsán. Pedig a pozitív töltetű attitűd, az, amit a hozzáállásukkal mások felé sugároznak, az aktív életmód, a friss gondolkodásmód, valamint az életöröm, energikusság megőrzése mind olyan erővel bír, amely hatására akkor is fiatalosnak látjuk őket, ha vannak ráncaik, esetleg ősz a hajuk. Régi mondás, miszerint a mosoly fiatalít, és ebben nem csak felszínes, hanem mélyebb, tartalmasabb igazsága van.

Számtalan dologtól függ ugyanis, hogy kinél mikor jelentkeznek az öregedés jelei. Elsődlegesen a genetika az, ami nagy hatással van a ráncok, valamint az ezüstös szálak felbukkanására, de az életmódbeli és a környezeti tényezők éppúgy előbbre hozhatják vagy éppen kitolhatják az időpontot. Noha a változás folyamatos, és évről évre szemmel látható lehet az átalakulás, az öregedés sokkal rémisztőbbnek hat, mint amilyen valójában. Való igaz, hogy az ősz tincsekkel nem olyan könnyű megbarátkozni, ráadásul a változás folyamata igencsak hosszas és macerás lehet, tartani semmiképp nem érdemes tőle. Az arcot borító ráncok sem jelentik a világvégét, sőt! A nőiesség nemhogy háttérbe szorulna, ötven felett kerül igazán fókuszba. Sok múlik azonban az önelfogadáson.

A gyönyörű divatmodell, Regina Burton ősz hajával, sugárzó személyiségével és csodás megjelenésével sokak számára inspirációként szolgál a változás idején.

Az ősz hajú divatmodell mindenkit inspirál

Az ötven feletti Regina Burton igazi természetes szépség, aki abszolút elfogadja az idő múlásával járó változásokat. A genetika és a kor sokakkal kegyes lehet, azonban kivételt senkivel nem tesz. Az egykor mogyoróbarna frizurával pózoló modell is megtapasztalta, hogy ragyogó tincsei szép lassan hamvassá váltak.

Fantasztikus kisugárzásával a természetességet hirdeti az ősz hajú divatmodell, számos nő számára nyújt segítséget abban, hogy elfogadja önmagát és megújult külsejét. 2017 óta nem festi a frizuráját, megszabadult a művi árnyalatoktól és felvállalta megjelenését. A közösségi médiában aktívan posztol, s képeihez gyakorta fűzi hozzá motiváló gondolatait. Eleinte számára is furcsa és nehéz volt a változással való együttélés, ám ezt leginkább annak tudja be, hogy nem igazán tudta, mire is számítson pontosan. Most teljes mértékben boldog hamvas, ősz tincseivel.

A gyönyörű modellt imádja a divatszakma, természetes megjelenésével szó szerint tarol egy olyan iparágban, ahol ugyan már érezhető az elfogadás, de gyakran még akadályokba ütközik. Rengeteg fotósorozat készült már róla, amelyeken sikkes, inspiráló nőként jelenik meg a modell. Egyáltalán nem erőlködik azon, hogy fiatalabbnak tűnjön a koránál, mégis roppant stílusos és nőies. Általában finom sminkben kapják lencsevégre, nem tolja túl a cicomát, nem célja elfedni az idő látható nyomait.

Stílusa szintén lehengerlő, kellőképpen sikkes és nőies, mégsem mesterkélt. A csinos modell úgy követi az aktuális trendeket, hogy a saját ízléséhez igazítja azokat, ezáltal a különböző összeállítások tökéletesen hangsúlyozzák fantasztikus, ösztönző személyiségét. Rendszerint olyan fazonokat választ, amelyek kiemelik csodás alakját. A ruhadarabok színével szintén ügyesen trükközik, olyan tónusokban jelenik meg, amelyek passzolnak az ősz tincsekhez, nem sápasztják és öregítik az arcát.

Ő a tökéletes példa arra, hogy ötven év felett nem kell elengedni a nőiességet, sőt. Minden életszakasznak megvannak az előnyei és szépségei, amelyeket előnyére fordíthat az ember. Az életöröm nem korfüggő, bármely életkorban táplálhatja a személyiség és a kisugárzás erejét!

Kiemelt kép: Regina Burton/burtonregina/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés