A fiatal Amelia a közös képek alapján elképesztően hasonlít édesanyjára, aki alig pár éve csöppent bele a divat világába, de mára az egyik leghíresebb ősz hajú modell a szakmában. Édesanyja szépségét örökölte, fotóikkal pedig rámutatnak arra, hogy a belülről fakadó nőiesség nem az életkor függvénye.

hirdetés

Ahogy telnek-múlnak az évek, az idővel megjelenő természetes változások senkit nem kerülnek el. Caroline Labouchere egykor súlyos önbizalomhiánnyal küzdött, de a negyvenes éveiben lemondott az állandó hajfestésről az ezüstös tincsei javára, mert úgy érezte, a természetesség fontosabb számára, és nem ezen múlik, ki mennyire üde és fiatalos. Bár korábban sohasem modellkedett, 53 éves korában éppen a frizurájának, kortalan szépségének és naturális megjelenésének köszönhetően csöppent bele a szakmába, azóta pedig az egyik legismertebb ősz hajú modellként tartják számon.

Első munkájára lánya, Amelia ösztönözte, láthatóan elképesztően erős közöttük a kapocs. Nem csupán az egymás iránt érzett szeretetük jön át maximálisan a közösségi médiás posztjaikból, kísérteties hasonlóságuk a közös fotókon szó szerint megdöbbentő. Az inspiráló anya-lánya páros még egy smink nélküli fotót is bevállalt a rajongók kedvéért, a kozmetikumok nélkül pedig még inkább érzékelhető, hogy a kisugárzás és a nőiesség milyen sokat számít, legyen szó bármilyen életkorról.

A kétgyermekes, 57 éves modell sokáig küzdött a belső bizonytalanságával, de a rendszeres sportolás és a modellkedés is sokat segített neki abban, hogy elfogadja, az öregedés az élet rendje, és bár az üteme befolyásolható az életmóddal, valójában senkit nem kerül el, éppen ezért leginkább arra törekszik, hogy finomítsa az összképet, megőrizze nőiességét és rendszeres sporttal karbantartsa magát.

Az évek múltával fontosabb lett számára az önazonosság és a természetesség, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne viselne sminket, vagy ne foglalkozna a külsejével. Lánya, Mimi szintén sok időt tölt futással, sportolással, ami meg is látszik formás, tónusos alakján.

Az ősz hajú modell lányával állt a kamerák elé: elképesztően bájos képek születtek

Sokan tartanak az öregedéstől, és szorgosan tesznek a különböző jelek elfedéséért. Caroline sem volt ezzel másképp, rendszeresen festette a haját, megelőzésre és intervencióra alkalmas ráncok elleni kencéket használt, sőt, szépészeti beavatkozásokat is kipróbált a fiatalos külső megőrzésének érdekében. Ő maga sem gondolta, hogy egyszer világhírű modell válik belőle, ráadásul épp ősz hajának köszönhetően.

Lánya, Amelia hatalmas lehetőséget látott abban, hogy édesanyja feladta az ezüstös tincsek takargatását, annyira tetszett neki természetessége, hogy ösztönözte egy reklámkampány elvállalására. Caroline életében ekkor érkezett el a fordulópont, ma pedig számos nő kíváncsi fotóira, inspiráló gondolataira.

Közös fotóik pozitív energiákkal szemléltetik az idő múlását, arra mutatnak rá, hogy a nőiességnek minden életkorban hatalmas ereje van, teljesen mindegy, hogy őszes valaki haja vagy sem. Az idővel jelentkező ráncok sem vesznek el a vonzerőből, sokkal több múlik a belső egyensúlyon és a kisugárzáson. Caroline persze, pluszban még a genetikai lottón is jól járt, gyönyörű a bőre, és csodás külső adottságokkal rendelkezik.

Az anya-lánya páros korábban fehérneműben is vállalt közös fotózást, a most 57 éves modell hosszú idő után végre felvállalja önmagát, és nem aggódik azon, hogy ki mit gondol róla. Élete során gyakran küzdött a depresszióval, önbecsülése olykor igencsak cserben hagyta, soha nem gondolta, hogy különleges, szép vagy csinos lenne, ám mostanra valóban kiteljesedett nőiessége, és nem fél megélni. Büszkén megmutatja kisportolt alakját, de nem hajhássza az örök fiatalságot. Lánya, Amelia mind alkatát, mind pedig arcvonásait tekintve sokban hasonlít édesanyjára, fantasztikusan mutatnak egymás mellett.

Bár az idő múlásával, az azzal járó változásokkal mindenki tisztában van, sokan szoronganak az öregedés külső jeleitől. A folyamattól való félelem teljesen normális, ám egyeseknél egy pánikszerű kapálózás jelentkezhet, ami a szépség, az egykori bomba forma megőrzését veszi célba.

Néhányan nehezen viselik ezt az időszakot, pláne akkor, ha lányukban egykori önmagukat látják. Az 57 éves modell, Caroline és lánya, Mimi példája ösztönző lehet ebben a nehéz helyzetben.

Caroline addig a pillanatig nem látta magát különlegesnek vagy szépnek, míg ősz hajának köszönhetően meg nem kapta első modellfelkérését. Hiába látja és csodálja lánya tündöklő fiatalságát, nem kergeti az elveszett húszas éveit, tökéletesen elégedett magával, és most érzi úgy, hogy végre eljutott oda, ahová eddig nem volt lehetősége.

Kiemelt kép: carolinelabouchere/revmakeupartist/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés